• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Karatay'da İmzalar Atıldı

Karatay'da İmzalar Atıldı
Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karatay Belediyesi Kent Konseyi, Karatay Belediyesi Gençlik Meclisi ve TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) Konya Temsilciliği arasında öğrencilerin sosyal faaliyetlerini arttırmaya yönelik protokol imza töreni gerçekleşti

Karatay'dan tüm dünyaya ışık olacaklar

Karatay Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan imza töreninde konuşan Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav; "Müdürlüğümüzün 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında hayata geçirdiği 3. Protokolün imza töreni için bir araya geldik. Bugünkü protokolde Bakanlığımızın 25.11.2016 sayılı resmi gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği kapsamında faaliyetler gerçekleştirmeyi planlamaktayız" dedi . Türkiye'ye örnek bir çalışma olacak diyen Büyükmanav, "Yarınımızı emanet edeceğimiz gençlerin her anının dolu dolu geçmesini istiyoruz.  Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sloganı 'Karatay'dan Tüm Dünyaya Sorumluyuz' bu slogan kapsamında hareket ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı 5 tane pansiyonlu okulumuz var. Bu çalışma özellikle pansiyonlu okulumuzda kalan öğrencilere yönelik. Öğrencilerimizin derslerin arta kalan vakitlerini en güzel şekilde değerlendirmeyi hedefliyoruz. Bu projenin içerisinde derslerine destek olacak çalışmalar, sportif, kültürel ve gezi gözlem inceleme gibi çalışmalar mevcut. Karatay'dan başlayarak önce Konya sonra Türkiye’miz sonra da tüm dünyaya açılmanın, faydalı olmanın bilinci içerisinde hareket edeceğiz. Konyamız'a hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

"Öğrencilerimizin milli değerlerini arttıracağız"

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürünün ardından söz alan Karatay Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Yusuf Güden,  "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, TÜGVA İl Temsilciliğimiz ve Karatay Gençlik Meclisimizin ortaklaşa düzenlediği Karatay'daki yatılı öğrencilerimizin milli manevi ve sosyal değerlerini arttırmak için bir projede bir araya geldik. Bu güzel projenin hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Türkiye Gençlik Vakfı Konya Temsilcisi Rıza Büyükzeren ise "Karatay ilçemizdeki okullara geçmişte edindiğimiz tecrübeyi kullanarak eğitimlerine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu fırsatı bizlere verdiği için İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Kent Konseyimize ve Kent Konseyi Gençlik Meclisimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Son olarak söz alan Karatay Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muhammet Fatih Sert şunları söyledi: Gençlik Meclisi olarak biz de İlçe Milli Eğitimle, Kent Konseyimizle ve TÜGVA ile birlikte bölgedeki yurtta kalan öğrencilerin hem maddi, manevi, kültürel, sosyal yönlerini güçlendireceğiz hem de bu öğrencilerimizin Türkiye'nin geleceğine katkıları nasıl olacak bunları düşünüp tartışacağız. Ülkemize güçlü yol haritası çıkaracak gençlik peşindeyiz.

Konuşmaların ardından protokol töreni imzaların atılmasıyla devam etti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00