• BIST 9524.59
  • Altın 2490.88
  • Dolar 32.5438
  • Euro 34.7228
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Karatay’da Hayvanlar Soğuktan Kış Stresine Isıtmalı Önlem

Karatay’da Hayvanlar Soğuktan Kış Stresine Isıtmalı Önlem
Olumsuz hava koşulları hayvanat bahçesi sakinlerini de etkiledi. Hayvanlar, görevliler tarafından alınan özel önlemlerle soğuktan korunuyor

Yetkililer tüm tedbirleri aldı

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar dondurucu soğuktan etkilenmemeleri için özel bölümlere yerleştirildi. Kışlık barınaklarına alınan hayvanlar için ısıtma sistemleri, beslenme ve aşılama çalışmaları yapılarak gerekli önlemler alındı. Hayvanat Bahçesi Yetkilileri, tesiste hayvanların fizyolojik özelliğine göre farklı ısıtma sistemleriyle kış aylarının sorunsuz bir şekilde atlatılması için yoğun çaba sarf ediyor.

Stres sorununa vitaminli çözüm

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi yetkilileri: “Kış sezonunda sıcak bölgede yaşamaya alışık hayvanların ısınmaya ihtiyaçları var. Tropikal bölge hayvanlarını 15 derecenin altına düşüldüğü zamanlarda ısıtmalı barınaklarına alıyoruz. Hava sıcaklığının 15 derece ve üzeri olduğu zamanlarda hayvanlar bahçede vakit geçiriyor. Her hayvan için farklı iklimlendirme sistemi ile tedbir alıyoruz. Bu amaçla kışın kalorifer, elektrikli ısıtıcılar ve alttan ısıtma ile üşümelerini engelliyoruz. Yine soğuk havalarda normal diyetlerinin dışına çıkıyoruz. Yiyecek miktarları 1.5 kat arttırılıyor. Kış stresini engellemek için yemlerinin içine vitaminler, minareller ve immun sistem destekleyicileri ilave ediyoruz. Ziyaretçiler, soğuk havalarda barınaklara aldığımız hayvanları camekanların arkasından görme imkanı buluyor. Ziyaretçiler 12 ay boyunca hayvanat bahçesindeki hayvanları görme imkanı sahipler” dedi.

Konya'da ilgi odağı oldu

Karatay Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan Hayvanat Bahçesi 2004 yılından itibaren Konyalılara ve şehir dışından gelen misafirlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.  Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Hayvanat Bahçesi, çocuklara hayvan sevgisini aşılayarak, hayvanları yakından tanımalarına olanak sağlıyor. Konya’da ilgi odağı haline gelen hayvanat bahçesinde 80 çeşit 520 adet hayvan bulunuyor. Hayvanat Bahçesi'nden internet aracılığı 24 saat canlı yayın yapılıyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00