• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Karatay'da Aile Paneli ve Çalıştayı Düzenlendi!

Karatay'da Aile Paneli ve Çalıştayı Düzenlendi!
Karatay Belediyesi ve Ribat Eğitim Vakfı işbirliği ileAile Paneli ve Çalış tayı düzenlendi. Panelde konuşan Başkan Hançerli toplumu ayakta tutan en temel yapının aile olduğu söyledi.

Karatay Belediyesi ve RİBAT'ın katkılarıyla düzenlenen programa; AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, RİBAT Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer Büyük, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, Karatay Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk ve Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı.  Hz. Peygamber Efendimizin hayatının anlatıldığı programın açılış konuşmasını Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer Büyük yaptı. Muzaffer Büyük, batı özentisi hayatın aile kurumuna büyük zarar verdiğini söyledi. Küreselleşen dünyanın yaşadığı değişimlerden en fazla aile kurumunun etkilendiğine dikkat çeken Büyük şunları söyledi:  "Aileler gün geçtikçe parçalanıyor. Küresel dünyada nikah yerine dikte dilen seviyeli bir ilişki, nitelikli beraberlik, partner gibi kavramlar evlilik müessesini zayıflattı. Ayrıca modern yaşam tarzının sürüklediği  doyumsuzluk hissi fertlerden önce aile kurumuna zarar verdi."

"Manevi değerlerimize dört elle sarılmalıyız"

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, panelin düzenlenmesi için Ribat Eğitim Vakfı'na katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkan Mehmet Hançerli Aile bağlarının son derece kuvvetli olduğu Karatay'da dahi boşanmaların arttığını dile getirerek: "Karatay gibi bir yerde dahi evlenen çiftlerin yüzde 34'ü boşanmak için mahkemeye başvuruyor ve başvuranların yüzde 14'ü fiilen ayrılıyor. Bu oran da her sene yüzde 10 artıyor. Kıydığımız nikahların 10 tanesinden 6'sı ilk defa evlenen çiftler, 3 tanesi ikinci evliliği olan çiftlerdir. Kuşkusuz bir aile kuramamış insanların arttığı, kurulan ailelerin bazılarının kısa bir sürede parçalandığı bir ortamda yaşıyoruz. Bu yönüyle ‘aile için tehlike çanları çalıyor‘ demek yanlış olmaz." dedi.  Toplumu ayakta tutan yapının aile olduğunun altını çizen Başkan Mehmet Hançerli, "Ne zaman ki ailede bir sıkıntı olmaya başlar, bu tüm toplumu etkiler. Bu açıdan manevi değerlerimize dört elle sarılmalıyız" ifadelerine yer verdi.

"Peygamberimizin hayatını örnek almalıyız"

Karatay Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk ise televizyonun aile içi iletişimi ciddi bir biçimde etkilediğini, bu durumda en büyük zararı çocukların gördüğünü söyledi. Arslantürk; "Biz aile hayatımızın mükemmelliğiyle batıya karşı övünürken şimdi o noktadan hızlı bir şekilde uzaklaşıyoruz. Dünya küçüldü insan yalnızlaştı" dedi. Son olarak konuşan AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ailenin en önemli okul olduğuna dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi: "Aile iyilik ve erdem eğitiminin alındığı, irfanın öğrenildiği ilk mektep ve en önemli okuldur. Vatan millet, bayrak, Kur'an ve Peygamber sevgisinin kazanıldığı milleti ve ümmeti oluşturan en temel birimdir. Tüm işlerimizde olduğu gibi aile hayatımızda da temel taşımız ilham kaynağımız hayatı boyunca Kur'an Kerim doğrultusunda yaşayan Peygamberimizin sünnetidir. Onun yolundan ayrılmazsak aile hayatımız da bozulmayacaktır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00