• BIST 9673.9
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Karatay, Kardeş Şehir Gorazde'yi Bağrına Bastı

Karatay, Kardeş Şehir Gorazde'yi Bağrına Bastı
Bosna-Hersek Federasyonu şehirlerinden Gorazde şehri heyeti, kardeş şehir Karatay'a ziyarette bulundu.

1996 yılında yapılan protokol ile Karatay Belediyesi ile kardeş şehir olan Bosna-Hersek Federasyonu'nun Gorazde Şehri, Bosna-Hersek'in doğusunda Drina Irmağı çevresinde kurulmuş bir kenttir. Gorazde Belediye Başkanı Muhamed Ramovic, Bosna Podrinje Cantonu Başkanı Emir Okovic, Bosna Podrinje Cantonu Eğitim Kültür Spor ve Gençlik Bakanı Damir Zuga, Gorazde Müftüsü Remzija Ef. Pitic ve beraberinde bulunan 50 kişilik gençlik gurubu Karatay Belediyesini ziyaret etti. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'nin makamında gerçekleşen ziyarette belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

Belediye Meclis salonunda ziyarete gelen heyete Karatay hakkında bilgiler veren Başkan Hançerli, 300 Bin nüfuslu Konya'nın bir ilçesi olan Karatay'ın 66 Bin Hektarlık bir alana sahip olduğunu söyledi. Hz. Mevlana'nın Karatay'da metfun bulunmasından dolayı da ilçeye artı bir değer kattığını vurgulayan Hançerli, Gorazde ile kardeşlik bağlarının daha da güçleneceğini söyledi.

Aynı günün akşamında Celaleddin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezi büyük salonda Gorazde heyeti ve Şefkat evleri sakinlerine bir iftar programı düzenlendi. Düzenlenen İftar Programına Bosna-Hersek Federasyonu Gorazde Şehri heyeti, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. İftar programının ardından söz alan Gorazde Belediye Başkanı Muhamed Ramovic Türkçe yaptığı konuşmasında, böyle bir Ramazan gününde aramızda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Bosna savaşı öncesi ve sonrasında bizler gerçek dostumuzu tanıdık diyen Ramovic, Bosna Hersek'in efsanevi Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzet Begovic'in bir sözünü hatırlatarak 'Bosna Türkiye'nin emanetidir' diyerek zor ve mutlu günlerinde Türkiye'yi yanlarında gördüklerini bundan dolayı da tüm Bosna halkı adına teşekkür etti.

 

Ardından söz alan Başkan Mehmet Hançerli, iki kardeş şehir arasındaki ilişkinin, şehirlerin yakınlaşması ve kültürel etkileşim açısından önemli olduğunu söyledi. Gorazde şehri heyetinin Karatay'da bulunmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren Hançerli, Gorazde şehri ile arasında geçmişe dayalı bir kardeşlik anlaşmasının olduğunu ve bu kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi gerektiğini vurgularken en kısa zamanda Karatay olarak Gorazde'ye iadeyi ziyarette bulunacaklarının altını çizdi.

Konuşmaların ardından Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve Gorazde Belediye Başkanı Muhamed Ramovic, günün anısına birbirlerine  karşılıklı hediyeler verdi. Program son olarak Gorazde Kültür merkezi folklor gösterisi ve Gorazde bayan ilahi gurubunun ilahi dinletisinin ardından son buldu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00