• BIST 10276.88
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Karatay Hobi Bahçelerinde Hasat Bereketi

Karatay Hobi Bahçelerinde  Hasat Bereketi
Karatay Belediyesi tarafından Saraçoğlu Mahallesi ve Karaarslan Mahallesinde hizmete sunulan Hobi Bahçelerinde şu günlerde hasat bereketi yaşanıyor.

  Vatandaşların ilkbahar mevsiminden beri emek verdikleri bahçelerde yetişen ürünler toplanmaya devam ediyor. Halkın kendi ürünlerini yetiştirdikleri bahçelerde domates, biber, salatalık, patlıcan, kabak, patates, vb. sebze ve meyveler bulunuyor. Bahçe sahipleri yazın sonuna yaklaşılan bugünlerde bahçelerinin ürünleriyle besleniyorlar. Vatandaşlar kendi yetiştirdikleri bu ürünlerle bir yandan doğal olarak beslenirken diğer yandan da aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.  Büyükşehir de yaşamanın getirdiği yoğun stresi ortadan kaldırmak amacıyla oluşturulan Karatay Belediyesi Hobi Bahçelerine toplumun her kesiminden ilgi varken en çok emekliler tarafından ilgi görüyor. İş yaşantısına son verip emekliliğinde meşguliyet arayanlar, aradıklarını Hobi Bahçelerinde bulurken, burada emekliliklerinin tadını çıkarıyor. Aynı zamanda yoğun iş temposunun stresini ve yorgunluğunu atmak isteyen çalışanlar da iş çıkışlarını Hobi Bahçelerinde değerlendirirken apartman dairelerinde oturup bahçe özlemi çekenler ve stresini toprakla atmak isteyenler de bu bahçelerde zamanını değerlendiriyor.

       Kendisinin de hafta sonları hobi bahçesine gelerek stres attığını söyleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, hobi bahçelerinde hem yorgunluk attıklarını hem de vatandaşlarla iç içe olduklarını ifade etti. Hançerli, günümüz şehir hayatında insanların doğaya olan özlemini gidermek, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirip hem bu ürünlerden faydalanmak hem de boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilmeleri amacıyla oluşturulan Karatay Belediyesi Hobi Bahçelerinin kentleşme süreci ile birlikte topraktan ve doğadan uzaklaşan, temiz hava solumak ve kendi yetiştirdiği ürünleri tüketmek isteyenler için güzel bir fırsat olduğunu kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00