• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Karatay Belediyesi Temizlikte Sınır Tanımıyor

Karatay Belediyesi Temizlikte Sınır Tanımıyor
Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri hizmette sınır tanımadan 6360 Sayılı kanun çerçevesinde merkeze uzak mahallelerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

       Bugüne kadar düzenli olarak günlük çöpleri alınan, haftalık sokakları süpürülen merkeze uzak mahallelerde toplamda 20 kişilik bir ekiple okul, cami çevreleri, merkezi yerleşim yerleri, ana cadde ve sokakların süpürülüp yıkandığını belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; çalışmaların merkeze 70 km. mesafede bulunan Kızören Mahallesinden 90 km. mesafede bulunan Esentepe Mahallesine kadar 29 taşra mahallesinde düzenli olarak devam edeceğini kaydetti. Cadde ve sokakların süpürülmesi, kaldırım üzerinde çıkan otların temizliğinin yanında, çalışma yapılan bölgenin ince temizliğinin de yapıldığını vurgulayan Başkan Hançerli “Bu çalışmalar neticesinde ilçemizin en uzak kesimlerine kadar ulaşılarak vatandaşlarımızın memnuniyeti en üst seviyeye çıkarılmaktadır. İlçemizde inşaat sektörünün canlılığı, Fen İşleri Müdürlüğü ve diğer kurumların yapmış olduğu çalışmalara bağlı olarak oluşan kirlenme sebebiyle, gerek bölge denetim ekiplerimizin yapmış olduğu tespitler, gerekse vatandaşlarımız tarafından gelen taleplerin ekiplerimiz tarafından değerlendirilmesi sonucunda yıkama ve temizleme çalışmaları yapılmaktadır. Hizmetlerimiz yalnızca ilçe merkezinde değil  Kızören Mahallesi, Obruk Mahallesi gibi 90 km. uzaklıkta bulunan Esentepe Mahallemizde de hız kesmeden sürdürülmektedir. Daha temiz, yaşanılabilir, gelecek nesillere miras bırakacağımız bir çevre için üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Karatay eski Karatay değil artık;  göreve geldiğimiz günden bu yana değişen ,gelişen, köklerine bağlı modern bir ilçe inşa etmeye çalıştık. Yeni yasa ile hizmet aşkımızı en uzak mahallelerimize kadar taşıma fırsatımız var ve bunu da en iyi şekilde değerlendiriyoruz.” dedi.

 

Çöplerin çevreye zehirli gaz ve koku yaymaması için belirli aralıklarla çöp konteynırlarının özel yıkama araçlarıyla temizlendiğini, geri dönüşüm ekiplerinin düzenli olarak kağıt, plastik, pil vb. atıkları topladığını ve vatandaşlarda gelen taleplerin  Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından en kısa sürede değerlendirildiğini vurgulayan Başkan Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesi olarak uzak yakın demeden hizmetlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00