• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C

Karatay Belediyesi Kışa Hazır girdi

Karatay Belediyesi Kışa Hazır girdi
Karatay Belediyesi Kışa Hazır girdi

      

 Yaşanabilecek sorunların önüne geçmek ve vatandaşların daha huzurlu bir kış geçirebilmeleri için tedbirini alan Karatay Belediyesi, buzlanmaya karşı otomatik tuzlama aracı ve kar küreme araçları ile yolları trafiğe açtı.

 

Karatay Belediyesi, gece bastıran kar yağışıyla birlikte ana caddeler ve ara sokaklarda tuzlama ve kar temizleme çalışmaları gerçekleştirdi. Kış şartlarına karşı tüm tedbirlerin alındığı ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ekiplerin hazır olduğunu belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yağan kar yağışıyla birlikte vakit kaybetmeden takviye araç ve ekiplerle çalışmaların başlatıldığını söyledi. Modern araçlar ile karla mücadele çalışmalarına seferber olan tüm ekiplerin kar küreme araçlarıyla yolları temizlediğini belirten Başkan Hançerli, buzlanmaya karşıda tuzlama ekiplerinin yoğun bir şekilde çalışmalara devam ettiğini belirtti.Karla mücadele ekiplerinin çalışmalarının, eğitim kurumlarında yoğunlaştığını da vurgulayan Başkan Hançerli, okul bahçelerinde olumsuzlukların yaşanmaması için Karatay Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yoğun mesai harcayarak okul bahçelerinden greyder ve kepçe ile yağan karı topladığını ve bu karları kamyonlar vasıtası ile taşıyarak şehir dışına naklettiklerini kaydetti. Kaldırımlarda yayaların daha rahat yürümelerini sağlamak maksadıyla çarşı merkezinde belediye işçilerinin kar küreme çalışmalarına ağırlık verdiğini de ifade eden Başkan Mehmet Hançerli,kar temizleme çalışmalarında 9 greyder, 6 kepçe, 6 mini kepçe, 5 bekoloder kepçe, 6 kamyon, 4 karla mücadele aracı,  2 adet solisyon aracı olmak üzere toplam 38 araç ve 300 işçi ile çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli “İlçemizin hemen hemen bütün cadde ve sokaklarında, yeni bağlanan 29 mahallesinde Karatay Belediyesi’ne bağlı ekipleri görmek mümkün. Amacımız vatandaşlarımızın madur olmasını önlemektir. Yapılan tuzlama ve kar temizleme çalışmalarının yanında, kar ve yağmur suları ile tıkanabilecek rogarların temizliğini de kış mevsimi öncesinde yaptığımız için bu yönde de herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Vatandaşlarımızın huzuru için yapmış olduğumuz bu özverili çalışmalar bundan sonrada aralıksız olarak devam edecek.” Dedi

 

Modern cihazlarla yapılan tuzlama çalışmaları sayesinde hem zaman ve personelden tasarruf sağlandığı, hem de tuzun asfalt ve betona verebileceği tahribatın en alt seviyeye indirildiğini ifade eden Başkan Mehmet Hançerli, yapılan bütün çalışmalarda modern cihazlardan faydalanıldığını, aşırı buzlanma ve donmaya karşı uygulanan metodlar sayesinde de daha fazla bölgede vatandaşa hizmet götürüldüğünü sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00