• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Yaralı Hayvanları Tedavi Etmeye Devam Ediyor

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Yaralı Hayvanları Tedavi Etmeye Devam Ediyor
Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü’nün deneyimli ve uzman veterinerlerine tedavi ve iyileştirme için emanet ediliyor.

        Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Konya’nın ilk ve tek hayvanat bahçesi olma özelliğinin yanı sıra; doğal yaşamda çeşitli sebeplerle yaralanan vahşi hayvanlar duyarlı vatandaşların ve derneklerin katkılarıyla Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü’nün deneyimli ve uzman veterinerlerine tedavi ve iyileştirme için emanet ediliyor.

Vahşi hayvanlar tedavi süreçlerinin tamamlanmasının ardından doğada hayatta kalabilecek beceri ve yeteneğe ulaştıklarında ise doğal yaşam alanlarına bırakılıyor. Tedavi sonrasındaki iyileştirme sürecinde ise vahşi hayvanlar ayrıştırılmış kafeslere kapatılarak soyutlanması önlenip, iyileşme süreçleri hızlandırılıyor. İyileşme sürecindeki yaraları tedavi edilmiş hayvanlar diğer sağlıklı türdeş hayvanlarla aynı kafese alınarak, psikolojik olarak da hayvanlara destek sağlanıyor. Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi bünyesinde toplam 27 vahşi hayvanın tedavi ve iyileşme süreçleri halen devam ediyor. Şimdiye kadar tedavisi gerçekleştirilerek doğaya bırakılan 254 hayvan ise; şahin, leylek, pelikan, baykuş, puhu, doğan, atmaca, balıkçıl, kırlangıç, çulluk, güvercin, filamingo, kartal, ördek, keklik, turna gibi kuş türlerinden ve kurt, sincap, tavşan, porsuk, gelincik, tilki, geyik, kirpi, gibi kara hayvanlarından oluşuyor.

      Karatay Hayvanat Bahçesinde rehabilite edilen hayvanlar, doğayla buluşturulması ve doğaya tekrar adapte etme noktasında yürütülen çalışmalar büyük gayretlerle sürdürülüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00