• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Karatay Belediyesi 860 Fidanı Toprakla Buluşturdu

Karatay Belediyesi 860 Fidanı Toprakla Buluşturdu
Karatay Belediyesi 860 Fidanı Toprakla Buluşturdu
 Fidan dikimi öncesinde Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı İsmail Uçar’ın teşekkür konuşmasının ardından söz alan Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergun ağaçlandırma çalışmalarının önemine dikkat çekerek doğa olmadan yaşamın da olmayacağını söyledi. Ali Ergun, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarda çevre ve doğanın önemini okullarda da anlattıklarını dile getirdi.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise konuşmasında gerçekleştirilen fidan dikme çalışmasıyla Yusuf İzzettin Horasanlı, Karkent, Büyük Sinan Mehmet Fatma Dalan, İzzet Bezirci İlköğretim Okulları’nın Fevzi Çakmak mahallesinde oluşturulan ağaçlandırma alanı ile koruluk sahibi yapıldığını söyledi. Dikilecek 860 fidanın çevresinin tel örgülerle korunma altına alındığını söyleyen Başkan Hançerli, damla sulama sisteminin de hazır olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Hançerli 24 Bin m²’lik alanda yapılacak olan ağaçlandırma çalışmasıyla, iş merkezleri ve konutlar arasındaki arazide bir “yeşil kuşak” oluşturulduğunu dile getirdi. Önümüzdeki günlerde yine okullarla birlikte fidan dikme çalışması yapılacağını vurgulayan Başkan Hançerli Karatay’da yaklaşık 2,5 milyon m²’lik alanda ağaçlandırma çalışması yapıldığını belirtti. Hançerli, Hacı Yusuf Mescit Mahallesi’nde 25.000 m², Aşkar Höyüğü’nde ise 24.225 m²’lik yeşil alan çalışması gerçekleştirileceğini dile getirerek Aşkar Höyüğü’nün yeşil alan çalışması kapsamında kamelyalar, çocuk oyun alanları gezinti ve spor alanlarıyla bir ilk olacağını söyledi. Başkan Hançerli, çalışmaların yaklaşık maliyetinin 1 Milyon 250 Bin TL olacağını bildirdi.
Fidan dikim töreninde son olarak söz alan Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise gelecekte herkesin yeşil bir çevrede yaşamak istediğini dile  getirerek; gelecek nesillere aktarılacak en önemli mirasın temiz ve yeşil bir doğa olduğunu söyledi. Kaymakam Altıntaş, fidanları dikmek kadar korumanında önemine dikkat çekerek, yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Hançerli’ye teşekkür etti.
 
             Konuşmaların ardından Fevzi Çakmak mahallesi ağaçlandırma alanına ilk fidan törene katılan protokol tarafından dikildi. Okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerinde katıldığı fidan dikme töreninde 860 adet fidan toprakla buluştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00