• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Karatay Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Karatay Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı
Karatay Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Kutlamaya Karatay Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Uzbaş, Ak Parti Konya İl BaşkanYardımcısı Hasan Hüseyin Karapınar, Ak Parti İl Kadınlar Kolu Başkanı Hasibe Özlem Çepni, Ak Parti Karatay İlçe Kadınlar Kolu Başkanı Münevver Yavaş, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, KARMEK öğretici ve öğrencilerinin yanı sıra pek çok davetli katıldı.
Kutlamada ilk sözü alan Karatay Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Uzbaş kadınların tarihin her döneminde üstlendikleri sorumlulukları layıkıyla yerine getirdiğini belirterek; zaman zaman kadınlara karşı hoş olmayan olaylarla karşılaşsak da bugün artık çağdaş Türkiye’mizde söz sahibi olmuşlardır dedi. Başkan Vekili Uzbaş, sevgi, saygı ve isteyerek kurulan aileler bu bilinci daha taşıyacak ve dünyaya gelen çocuklarımız bu mutlu aile tablosu içinde yetişerek mutlu toplumlar oluşturacaklarını dile getirerek;  “Cennet anaların ayağı altındır”  hadisiyle sözlerine son verdi. Karatay Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Uzbaş’ın ardından söz alan Ak Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karapınar kadınların yılda bir kez değil her gün anılması ve bir değer olarak kutlanması gerektiğini dile getirdi. Karapınar, insanın dünyaya geldiği ilk günden itibaren öğrendiklerinin kadınlar yani anneler sayesinde olduğunu belirtti. Karatay Belediyesi Meclis Üyesi Saadet Tavşancı, Dünya Kadınlar Günü’nün tarihsel gelişimini vurgulayarak 1777 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilmesinin ardından 1984 yılı itibarı ile kutlanmaya başlandığına dikkat çekti. Saadet Tavşancı’dan sonra söz alan Ak Parti İl Kadınlar Kolu Başkanı Hasibe Özlem Çepni 2023 yılına emin adımlarla ilerleyen Türkiye’ de kadınların haklarının ve sorumluluklarının çok daha fazla farkında olduklarını dile getirdi.  Ak Parti Karatay İlçe Teşkilatı Kadınlar Kolu Başkanı Münevver Yavaş ise bütün Kadınların Kadınlar Günü’nü kutlayarak teşekkür etti.

Mevka Destekli Karmek Bilgisayar Operatörlüğü Öğrencilerinin Renk Kattığı Programda KARMEK öğrencileri tarafından hazırlanan slayt gösterisinin ardından kutlamalar, fitness ve bale gösterisi, beş adet tektaş pırlanta yüzük çekilişi, müzik programı ve pasta kesilmesiyle devam etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00