• BIST 9524.59
  • Altın 2493.4
  • Dolar 32.5145
  • Euro 34.7382
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Karatay Artık Kaplıca Kenti Olarak Anılacak

Karatay Artık Kaplıca Kenti Olarak Anılacak
Karatay ilçesinin daha da gelişmesine yönelik önemli yatırımlara imza atan Karatay Belediyesi, İsmil mahallesinde bulunan İsmil Kaplıcalarının mülkiyetini satın alarak 2017 yılı içerisinde hizmet vermeye hazırlanıyor.

Belediye Başkan Yardımcıları ve teknik ekiple birlikte İsmil Kaplıcalarında incelemelerde bulunan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Karatay artık kaplıcalarıyla anılacak" dedi. İsmil Kaplıcalarının İsmil mahallesinde olduğunu ifade eden Hançerli, kaplıcanın  Karatay'a kazandırılması noktasında Belediye Meclisince karar aldıklarını ve bu karar doğrultusunda bedeli ödenerek belediye mülkiyetine dahil edildiğini vurguladı. 433 bin m² alan üzerinde bulunan kaplıcada 302 daire bulunduğunu kaydeden Başkan Hançerli, bu tesisin tam kapasite ile hizmet verdiği düşünüldüğünde yaklaşık 1000 kişinin üzerinde insanın İsmil Kaplıcalarından faydalanabileceğini kaydetti. Kaplıcanın bakımsızlıktan tam manasıyla hizmet veremediğini dile getiren Başkan Mehmet Hançerli, gerekli veriminde alınamadığını belirterek "İsmil Kaplıcalarının Karatay Belediyesince rekreasyon alanları, sosyal tesisler, yeşil alanlar ve otopark alanlarıyla projelendirilerek yeniden düzenlenecektir" dedi. Kaplıca suyu ile 43.5 derecelik bir ısıya sahip olduğunu ifade eden Hançerli, sıcaklık derecesinin artırılması ve ısı kanallarının yalıtımı noktasında da teknik ekibin çalışmalarına başladığını belirtti. Bu çalışmalardaki tek gayenin İsmil Kaplıcalarının Karatay'a kazandırılması olduğuna dikkat çeken Başkan Mehmet Hançerli, "Bu projenin arkasında duracağız ve İç Anadolu bölgesinde adından söz edilecek bir kaplıca haline getireceğiz. Karatay ve İsmil artık bir kaplıca bölgesi olarakta anılacak" dedi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, çalışmalara hızlı bir şekilde başlandığını ifade ederek, 2017 yılında hizmet vermeye başlayacak olan İsmil Kaplıcalarının Karatay ve Konya'ya hayırlı olmasını dileyerek projede emeği geçen ekibine de teşekkür etti. 

1-006.png2-007.png4-009.png4-009.png5-004.png6-003.png

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00