Düzce Valiliği Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Şen Piliç Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İyneci, Birlik ve Dernek Başkanları, sektörü temsil eden firmaların üretim müdürleri ve veteriner hekimleri, Müdürlüğümüz Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluş yöneticileri, ticari etlik ve yumurtacı işletme sahibi olan yetiştiriciler katıldı.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu yapmış olduğu açılış konuşmasında, sofralarımızda sağlıklı ve kaliteli kanatlı ürünleri bulundurulması yönünde çıkarılan kanun ve yönetmeliklerin amacının insan ve hayvan sağlığını korumak, kanatlı yetiştiriciliğinin ülke ekonomisine katkısını artırmak olduğuna değinerek Düzce’deki kanatlı sektörünün durumu hakkında bilgi verdi. Bu hususta denetimlere ara vermeden devam edileceğini söyledi.

Daha sonra söz alan Müdürlüğümüz veteriner hekimlerinden Tuncay Çeşme, Müdürlüğümüz çalışmaları ile kanatlı işletmelerinde bulunması gereken biyogüvenlik kuralları ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Osman Yavuz, ticari kümeslerdeki yem ve yumurta ile ilgili mevzuat ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği adına Şen Piliç Broiler Üretim ve Pazarlama Müdürü Saim Karaca tarafından kuş gribi ve biyogüvenlik konuları hakkında sunum yapıldı.

Toplantının son bölümünde Düzce Kanatlı Hayvan Yetiştiricileri Derneği Başkanı Yusuf Mert ve Akçakoca Beyaz Et Üreticileri Birliği Başkanı Levent Başaran sektör ile ilgili konuşmalar yaptılar. Yetiştiricilerimizden gelen sorular ve görüşler cevaplandırılması ile toplantı sona ermiştir.