• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

İhtiyaç Sahiplerine 81 Adet Akülü Engelli Aracı Hediye Edildi

İhtiyaç Sahiplerine 81 Adet Akülü Engelli Aracı Hediye Edildi
81 adet akülü engelli aracı Karatay Belediyesi ile Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen törenle önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine hediye edildi.

        Karatay Belediyesi Hizmet Binası önünde düzenlenen akülü araç dağıtım programına Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İsmail Aktaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, Tabipler Odası Konya Şube Başkanı Dr. Seyit Karaca, Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Küçük, Konya Muhtarlar Derneği Birliği Başkanı Suat Uzun, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, engelliler ve engelli aileleri katıldı.

Programda ilk olarak Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı söz aldı. Mıhçı Karatay Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetlerinin önemini vurguladı. Mıhçı “2004 yılında Sayın Başkanımız Mehmet Hançerli Bey’in göreve gelmesi ile birlikte biz engelliler için yeni bir dönem başlamıştır. Yıllardır evlerinden çıkmayan engelliler için parklar yapan ihtiyaç sahiplerine akülü engelli araçları hediye eden, bizi asla yalnız bırakmayan Başkan Hançerli’ye ve akülü engelli araçlarını ihtiyaç sahipleri için temin eden Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı’na teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi. Ardından söz alan Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İsmail Aktaş vakfın 2012 yılında Konya'nın değerlerini tanıtmak ve Konya'yı Hollanda da yaşatmak için kurulduğunu söyledi. 2016 yılında da 78 akülü engelli aracının ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirten Aktaş; 2017 yılında da Vakıf olarak temin ettikleri 81 adet akülü engelli aracını Karatay Belediyesi'nin katkılarıyla engellilere ulaştırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını dile getirdi. Aktaş, araçların hayırlı olmasını dileyerek Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye teşekkür etti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Hollanda’da yaşayıp gönülleri Türkiye’de çarpan Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İsmail Aktaş Bey’e ve Vakıf Yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Evinden çıkamayan engelliler için evler birer cezaevine dönüşür. Bugün ihtiyaç sahibi engellilerimize hediye edilen 81 adet akülü engelli aracı ile onların hapishaneleri yıkılmış oldu. Bunun ile ilgili bir anımı aktarmak istiyorum. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Av. Sayın Ayşe Türkmenoğlu Hanımefendi’nin de katılımıyla akşam yemeği yardımı yaptığımız bir evde engelli yaşlı bir teyzemizin 8 yıldır dışarıya çıkmadığını öğrendik. Kendisine akülü engelli aracı hediye ettik. Teyzemiz ilk üç gün dışarı çıkamamış. Tabi 8 yıl evden çıkamayan birinin tekrar dışarıya çıkması zor bir durum. Teyzemiz 3 gün sonra dışarı çıktığında ise artık içeri girmek istemedi. Belediyeciliğin böyle güzel yanları var. Elbette asfalt yapılacak, elbette fiziki belediyeciliğin gereklilikleri yerine getirilecek; ama sosyal belediyecilik çalışmalarımız da hız kesmeyecek. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini ülkemizde hayata geçiren AK Parti Hükümetimizdir, AK Partili Belediyelerimizdir. Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İsmail Aktaş Bey’e Vakıf Yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dedi.

Konuşmaların ardından 81 adet akülü engelli aracı programa katılan protokol tarafından teslim edilirken engelliler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Programın sonunda Başkan Hançerli, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İsmail Aktaş’a plaket takdim etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00