• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Şehit Recep Bozdağ İlkokulu ve Ortaokulu Öğretmen Sıkıntısı çekiyor.

Şehit Recep Bozdağ İlkokulu ve Ortaokulu Öğretmen Sıkıntısı çekiyor.
Şehit Recep Bozdağ İlkokulu ve Ortaokulu Öğretmen Sıkıntısı çekiyor.

Öncelikle bir yerleşim yerinin gelişmesinde tanıtımın önemli olduğunu düşünen birisi olarak Bozcamahmut hakkında kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum.

Bozcamahmut Aksaray’ın 60 km batısında Konya’nın 90 km doğusunda Eskil’in 30 km güneyinde yer alan Nüfusu: 150 hanede 650 kişi yaşamaktadır. Konum itibari ile merkezi bir konumunda Konya-Aksaray yolu üzerinde bulunan Yaylamız Eskile bağlı bir mahalle olduğu için, hizmet almakta güçlük çekmektedir. Özellikle Resmi Kurumları olan Bir ilkokul ve ortaokul, bir sağlık ocağı ve 4 Daireli lojmanı ve 2 camisi bulunan yaylamızda bu kurumlarda görevli yetkililer zorluk çekmektedir.

Bunlardan Bugün Şehit Recep Bozdağ İlkokulu ve Ortaokulu hakkında kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum;

Şehit Recep Bozdağ İlkokulu ve Ortaokuluna yaklaşık, çevresindeki 12-13 yayladan taşımalı olarak gelen 350 civarında öğrencisine müdür dahil 9 öğretmen ile hizmet veriyor. Son yıllarda adını başarıları ile duyuran Şehit Recep Bozdağ İlkokulu ve Ortaokulu geçen yıl Folklor birinciliği, Geçmişte SBS ve BURSLULUK başarıları elde eden bir okul konumuna gelmişti. Fakat 4+4+4 sisteminin gelmesi ile ilkokulun 1 yıl azalması, Ortaokulun 1 yıl artması özellikle köylerde olan branş hocaları(Ortaokul Öğretmenleri) şehirlere atama istemiş olup yerlerine ise yeterince atama yapılmamıştır. İlçemizde Şehit Recep Bozdağ İlkokulu ve Ortaokulu ’da bu uygulamadan en çok etkilenen okullardan biri konumunda bulunmaktadır. Nitekim Eğitimin Resmen başlayalı 1 ay geçmesine rağmen öğretmen yetersizliğinden dolayı eğitim fiilen tam olarak başlamamıştır. Eğitimde Aksaklıkların giderilmesi konusunda Okul idaresi ve okul aile birliği büyük bir çaba sarf etmektedir. Okulda bu yıl için fen lisesini kazanacak potansiyele sahip 5-6 öğrenci olduğu bilgisini edindim.  Bu önce beni mutlu etti. Daha sonra Bu öğrencilerin öğretmen yetersizliğinden dolayı kazanmak istedikleri liseye gidememe ihtimali ise üzdü. Çünkü benim felsefemde “Eğitim varsa Başarı var Eğitim yoksa başarı yoktur.” Son olarak okulumuzdan İngilizce öğretmeninin ‘de tayini çıkmış olması beni oldukça üzdü. Bir Branş öğretmeni daha gitti. Üzülme nedenim ise Milli Eğitim Bakanlığı’nı (MEB), 12 yıllık kademeli ve zorunlu yeni eğitim sistemiyle birlikte yabancı dil eğitiminde de yeni bir sayfa açmak istiyor. Bu kapsamda çocukların özellikle öğrenmenin yanı sıra telaffuzda yaşadıkları sıkıntıların önüne geçmek için daha önceden 4. sınıftan itibaren verilen yabancı dil eğitiminin, 2. sınıfta verilmesiyle önüne geçmeyi planlıyor. Planlıyor fakat Maalesef bizim köylerimiz bu olanaklardan mahrum bırakılıyor. Bu problemin tek Bozcamahmut’ta değil Eskilin Tüm yaylalarında olduğunu düşünüyorum.

Okulumuzda şu anda;

·         İngilizce  Öğretmeni

·         Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni

·         Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen

·         Müzik Öğretmeni

·         Beden Eğitimi Öğretmeni

·         Görsel Sanatlar Öğretmeni 

       Branşlarında eksiklik bulunmaktadır.

Son Olarak; Köy okulunda Eskil belediyesi tarafından parke taşı düzenlemesi gerçekleştirilmiş olup düzenlemede Emeği geçen Eskil Belediyesi çalışanlarına, Başkanımız Sayın Niyazi ALÇAY’a, köy halkına ve tüm Okul çalışanlarına, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Burada bazı ufak eksiklikler bulunmakta olup bu eksikliklerin giderilmesi konusunda başta Eskil Belediyesi’nden olmak üzere, imkanı olan her kesimden yardım bekliyoruz.

Mustafa BOZDAĞ

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00