• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Borçsuz Eskil Belediyesine teşekkür plaketi

Borçsuz Eskil Belediyesine teşekkür plaketi
Borçsuz Eskil Belediyesine teşekkür plaketi

Aksaray Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sigorta primborcu bulunmayan ve primlerini düzenli ödeyen Eskil Belediyesine teşekkürplaketi verildi.
Bir tesiste gerçekleştirilen programa Vali Şeref Ataklı, SGK İl Müdürü SaffetÇalışkan, İl
Jandarma Komutanı Albay LeventÖlmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) RektörüProf. Dr. Mustafa Acar, Aksaray Baro Başkanı Levent Bozkurt, Ticaret ve SanayiOdası Başkanı Ahmet Koçaş katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali ŞerefAtaklı, belediyelerin SGK'ya borcunun olmamasının çok güzel bir durum olduğunusöyledi. Belediyelerin zor şartlarda kısıtlı imkanlarla hizmet etmeyeçalıştıklarını belirten Vali Ataklı, "Belediyelerimiz, bütçelerinin elverdiği oranda vatandaşlara hizmet götürmeye çalışıyor. Bu zorluk içinde SGK'yaborçlu olmamayı becerebilmek takdire şayan bir durumdur. Borçlarını ödeyenbelediyelerimizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan ise, meclistegörüşülmekte olan torba yasayla bütün birikmiş idari para cezalarının yüzde50'inin silineceğini belirtti. Çalışkan, bütün Bağ-Kur prim borcu bulunanbelediyelerin 3 aylık başvuru süresi, 1 aylık askı süresi ve 4 ayda birikenprimlerin tamamının ödenmesi durumunda gecikme zamlarının tamamınınsilineceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, prim borcu bulunmayanve sigorta primlerini düzenli ödeyen Eskil Belediyesine plaketini,   Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçayplaketini Aksaray üniversitesi Rektörü Mustafa Acardan aldı.

Başkan Alçay Sitemize yaptığı açıklamada

Borçlu bir belediyeyi borçsuz bir belediyehaline getirdik. Türkiye’de borcu olmayan ender belediyelerden birisiyiz.Yatırım programlarımızı ve Yapılan çalışmalarımızı her yılbaşında düzenliolarak planlıyoruz. Bu plan doğrultusunda yapıyoruz. Tabi bu başarı bireyseldeğil ekip ruhu ile gerçekleşmiş bir başarıdır. Halkımız bize güvendiği sürecebiz halkımıza hizmet kazandırmaya ve borçsuz olmaya devam edeceğiz dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00