• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Fevzi Çakmak Düğün Salonunun Temeli Törenle Atıldı

Fevzi Çakmak Düğün Salonunun Temeli Törenle Atıldı
Yapımı devam eden Fevzi Çakmak Düğün Salonu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene AK Parti İl Başkan Vekili Seyit Ali Tekeli, Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Haşmet Okur, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Daire Müdürleri, Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

         Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Celaleddin Sarıkaya'nın selamlama konuşmasının ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya ilçe belediyeleri olarak ortak bir kararla farklı bölgelerde çeşitli temel atma ve açılış törenlerini bir bir gerçekleştireceklerini söyledi. Fevzi Çakmak Düğün salonunun 7450 m² lik bir arsa üzerine kurulduğunu ve 1555 m²'lik inşaat alanı olduğunu belirten Hançerli, tesisin kamulaştırmayla birlikte 5 Milyon TL'ye mal olduğunu vurguladı. Fevzi Çakmak Mahallesi ve bölgesine yapılan belediye yatırımlarından bahseden Başkan Hançerli, 6360 sayılı Yeni Büyükşehir yasasıyla ilçe sınırlarının 4.5 kat arttığını ve buna paralel olarak hizmet alanının genişlediğini dile getirdi. Belde ve Köy olarak yeni bağlanan 29 mahallede 2015 yılı içerisinde asfalt kaplama çalışmasının yapılacağına dikkat çeken Hançerli, Karatay'ın değiştiğini ve geliştiğini söyledi. Başkan Mehmet Hançerli yerel yönetim ve merkezi hükümetin aynı doğrultuda olmasının hizmetin vatandaşa ulaşmasında kolaylık sağladığını ifade ederek, Mevlana Kültür Merkezi, İstiklal Harbi Şehitliği, yeni adliye binası, toplu konutlar, çevre yolu ve raylı sistem hattı yatırımlarının Karatay'da hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.

         Ardından söz alan AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, "Bizim medeniyetimiz, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla yer yüzünü imar etmiştir" diyerek Karatay'ın hem hükümetimiz hem de yerel yönetimlerin yoğun çalışma ve desteği ile önemli bir ivme yakalayarak güzel bir ilçe olma yolunda büyük mesafe kaydettiğini söyledi.

         Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur ise konuşmasında bölgeye kazandırılan güzel hizmetlerden dolayı Karatay Belediyesine teşekkür etti. Konya'nın Dünya'da ve Türkiye'de dikkat çeken bir şehir olduğunu belirten Okur, hizmet coğrafyasının 20 kat büyüdüğünü ve bunda da ilçe belediyelerin payı oldukça yüksek olduğunu ifade ederek yeni Büyükşehir yasasının en güzel uygulandığı örnek ilin Konya olduğunu sözlerine ekledi.

         Son olarak söz alan AK Parti İl Başkan Vekili Seyit Ali Tekeli ise konuşmasında yapılan yatırımla Karatay'a önemli bir tesis kazandıran Karatay Belediyesi'ne teşekkür etti. Mevlana şehri Konya'da bu tür hizmetlerin daha da çoğalacağına dikkat çekti. Genel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde Başbakanımız ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'na tüm Konyalı'ların destek vermesi gerektiğini vurgulayan Seyit Ali Tekeli, Fevzi Çakmak Düğün Salonunun Karatay'a hayırlı olmasını diledi.

         Konuşmaların ardından okunan dualarla Fevzi Çakmak Düğün Salonunun temeli, törene katılan protokol tarafından atıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00