• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Eskilliler, Konya’da ESKİLDER’in iftarında buluştu

Eskilliler, Konya’da ESKİLDER’in iftarında buluştu
​​​​​​​Eskil Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneğince gerçekleştirilecek organizasyonla Konya'da yaşayan Eskilliler iftarda buluştu.

Önceki akşam Selçuklu Düğün-Yemek Salonudan gerçekleştirilen programa Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Ak Parti Eskil İlçe Başkanı Ali Mutlu, Meram Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Rahim Kesmez, Konya Kan Gönüllüleri Derneği Yöneticileri, Eskil Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Altan’la birlikte Dernek üyeleri ve aileleri katıldı.

Programa teşrif eden, edemeyen tüm hemşehrilerime teşekkürü bir borç bilirim sözleriyle başlayan Dernek Başkanı Süleyman Altan, “Konya’da 16 Bin civarında Eskilli yaşıyor. Bizde bu hemşehrilerimizin temsilcisiyiz. Derneğimiz kurulalı 1 yıl gibi kısa bir süre olmasına rağmen bir çok etkinliğe imza attık ki bunların içinde özellikle ilk yılımızda 101 üniversite öğrencisine burs vermemiz kayda değer bir çalışma, onur duyduğumuz bir çalışma. Bize inanarak, güvenerek destek veren herkese sonsuz teşekkürler. Öte yandan Peygamber efendimiz, bir kimse bu ayda bir oruçluya iftar verirse günahları affolur. O oruçlunun sevabı kadar ona sevap verilir diyor. Birlik, beraberlik önemli kavramlar. İnşallah bu tür faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Buradan bu organizasyonun gerçekleşmesinde çaba gösteren tüm isimsiz kahramanlara sonsuz teşekkürler.” Dedi.

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay da, “Hemşehrilerimiz Konya gibi kutsal bir beldede yaşamaktalar. Böyle bir şehirde bir araya gelen bir avuç memleket sevdalısı arkadaşımız öncülüğünde kurulan bu derneğin kısa sürede yaptığı faaliyetler ile takdir ediyorum. Bugün burada sizlerle buluşmak mutluluk verici  Eskil Belediyesi olarak, gurbette yaşayıp Eskil özlemi çeken ve dernek çatısı altında toplanan hemşehrilerimizin yanında olacağız. iftar programı düzenleyerek bizi hemşehrilerimizle bir araya getiren dernek başkanımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve programda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.” Şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrası Bayram Dinler Hoca'nın duasının ardından yenilen iftar yemeğinde ve yemek sonrasında sohbet eden Eskilliler hasret giderdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00