• BIST 8654.39
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 7 °C

Eskil'li Boş Vaad Degil Fakulte İstiyor

Eskil'li Boş Vaad Degil Fakulte İstiyor
Eskil'li Boş Vaad Degil Fakulte İstiyor

Konya ovasının en verimli topraklarına sahip olan, yüzölçümüolarak ta Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi konumunda bulunan Eskililçesinin en önemli geçim kaynağı tarım.

            Son yıllarda küresel ısınma vebilinçsizce tüketilen yeraltı suları nedeniyle tarımsal arazilerinde belli birgerileme olsa da, ilçe de hızla yaygınlaşan hayvancılık bu açığı bir nebzedeolsa kapatıyor. Geçmiş yıllardaki bilinçsizce yapılan ekili arazilerdekigübreleme ve yeraltı kaynaklarının salma sulama sistemiyle hoyratçatüketilmesini eğitimsizliğe bağlıyor ilçe halkı. Tarım ve hayvancılıkalanındaki gelişimi takip edebilmek ve bu konuda uzman kişiler eşliğinde bualanda faaliyetlerini sürdürmek için Fakültenin Eskil’e kazandırılmasının şartolduğunu belirten ilçe halkı, Aksaray Üniversitesinin bir an önce Eskil’efakülte açması gerektiğini ve bu konuda kendilerine verilen sözlerintutulmasını bekliyor.

             Eskilhalkından düşüncelerini aktaran Ahmet Sanlav “Konya ovasının en verimliarazileri Eskil halkının kullanımında. Eğer gerekli yatırımlar yapılırsaaçılacak fakültenin desteğiyle bu bölge hububat üretiminde Türkiye’nin enönemli bölgesi haline gelir.

Yaklaşık 30 bin nüfuslu ilçemiz Aksaray’ın en büyük ikinciilçesi. Siyasi olarak sadece seçimlerde hatırlanmak istemiyoruz artık. Aksaraymilletvekilleri bu konuda hakkaniyetli bir çalışma yaparlarsa Eskil ilçesinebir fakülte kurulması o kadar da zor değildir. Eskilli bir grup genç ise, “Bizdegerekiyorsa ceplerimizde harçlıklarımızı son kuruşuna kadar bu konuda harcamayahazırız. Yeter ki ilçemiz hak ettiği fakültesine kavuşsun. Eskil’e fakülteaçılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade eden ilçe gençleri ise, yıllardırbabadan oğula sürüp giden yanlış tarım politikalarından kurtulabilmek içineğitici bir kurumun şart olduğunu, siyasi ve bürokratik kurumların bu konuyabir an önce el atmaları gerekiyor.”diyerek taleplerini dile getirdiler.

 

                                                                  Gürsel Özkan/Eskil

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00