• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Eskil'e Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kuruluyor

Eskil'e Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kuruluyor
Eskil'e Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kuruluyor

Konya Devlet Meteoroloji İşleri Bölge Müdürlüğü ile Eskil Belediyesi tarafından Eskil'e Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu Ölçüm Sistemi kurulması için Protokol imzalandı.

İmzalanan bu protokol sayesinde ilçemizin önemli bir sorununun ortadan kalkacağı ifade eden Belediye Başkanımız Niyazi ALÇAY "Bu eksikliği gidermek için yaptığımız çalışmalar sonunda ilçemiz Mimar Sinan Mahallesi Tol mevkiinde bulunan uygun alanı Meteoroloji yetkililerine tahsis ettik. Yaptıkları inceleme ve araştırmada alanın İstasyon Kurumu için uygun olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzaladık." dedi.

Bu yıl içerisinde kuruluşu tamamlanacak Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu Ölçüm Sistemi sayesinde Hava sıcaklığı, Yöreye düşecek yağış miktarı, basınç, nem, rüzgar yönü ve hızının takip edilebileceği Ölçüm ünitesinin faaliyete geçmesiyle yöremizde ve çevre ilçelerimizde bulunan, kamu kurum ve kuruluşları, sanayicilerimiz, yatırımcılarımız, çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız 5 günlük hava tahminlerine Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait İnternet sitesinden kolayca erişebilecek. Böylece vatandaşlarımız çalışma planlarını ve takvimlerini çok daha sağlıklı yapabilecek. Belediye olarak yaptığımız bu hizmetin vatandaşlarımıza ve yöre insanımıza büyük yarar sağlayacağına inanıyoruz..

İmzalanan protokola göre kurulacak olan Otomatik Meteroloji Gözlem İstasyonunun meteorolojik bilgilerinin otomatik olarak ölçülmesi ve bu bilgilerin ilgililere en kısa sürede ilgililere en kısa sürede web üzerinden ulaştırılmasının Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından ücretsiz sağlanacağını belirtildi istasyonun kurulu bulunduğu alanın elektrik, su, ısınma, ve diğer giderleri ile güvenliği belediyemiz tarafından sağlanacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00