• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Eskile Çılgın Proje Geliyor

Eskile Çılgın Proje Geliyor
Eskile Çılgın Proje Geliyor

MÜSİAD Aksaray Şubesi Gıda ve Tarım Sektör Kurulu tarafından Eskil’de 4 bin dekar alanda inşa edilmesi planlanan ‘Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nde et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yem fabrikası ve hayvan hastanesi gibi hayvancılık sektöründe akla gelebilecek her birim olacak Hayvancılık sanayisi için ilk adım atıldı

Son yıllarda büyükbaş hayvancılık sektöründe yaşanan olumlu gelişmeler ve bu gelişmelere bazı sivil toplum örgütlerinin de katkı sağlaması ile oluşan konjonktür sayesinde Aksaray hayvancılıkta merkez olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. MÜSİAD Aksaray Şubesi Gıda ve Tarım Sektör Kurulu Yöneticisi Abdulkadir Karatay, Aksaray’ın hayvancılıkta merkez olması noktasında ‘Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’ projesi için çalıştıklarını ve bu kapsamda Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ile bir görüşme yaparak düşündükleri ‘Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’ni oluşturabilmek için 4 bin dekar bir yer belirlediklerini kaydetti.

 

Aksaray kendi et ve süt ürünlerini üretecek

Eskil’de belirlenen 4 bin dekar alana oluşturulacak ‘Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’ için gerekli fizibilite çalışmalarının yapıldığını söyleyen Karatay, “Yapılan araştırma ve çalışmalar sonucu bu bölge uygun görülürse 1 ay içerisinde tesis inşaatına başlanacak. Belirlenen bölge içerisinde et ve et ürünleri için ayrı, süt ve süt ürünleri için ayrı üniteler kurulacak. Süt ve et besiciliği kapsamında hayvanlar ayrı yerlerde beslenecek. Bu hayvanların beslenmesi için yem fabrikası kurulacak, bakımları için hayvan hastanesi kurulacak. Aksaray kendi et ve süt ürünlerini üreterek ciddi bir potansiyel elde edecek” dedi.

Hayvancılık artık büyük bir sektör haline geldi

Hayvancılık noktasında Aksaray’da yaşanan olumlu gelişmelerle ilgili olarak bilgiler veren Veteriner Hekimler Odası Başkanı Miktat Küçük “Aksaray büyük baş hayvancılıkta bir merkez olma yolunda hızla ilerliyor.Son 5 yıl içerisinde hayvan bakım ve beslemesinde en uygun fiziki şartlar oluştu. Devlet tarafından verilen destekler sayesinde hayvancılık ekonomik açıdan çok cidi bir noktaya geldi. Hayvancılık önceden bir aile işletmesiydi. Köylü kesim evinin etrafında çiftliğinde hayvanlarına bakardı.Artık hayvancılık aile işletmeciliğinden çıktı, sektör haline geldi. Bütün bu gelişmelerden sonra Aksaray’ın hayvancılık sektöründe marka olması için hiçbir engel yok” dedi.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00