• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Eskil’e Açılacak İlk Bölüm Belli Oldu

Eskil’e Açılacak İlk Bölüm Belli Oldu
Eskil Meslek Yüksekokulunun açılacak ilk bölümü ve müdürü belli oldu.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin’in Eskil ziyaretinden sonra bugün Eskil Meslek Yüksek Okulu için önemli bir gelişme yaşandı.

Eskil’e açılacak olan Meslek Yüksekokulu’yla ilgili Eskil Heyeti ile  Bugün Aksaray Üniversitesi Rektörlüğünde yapılan toplantıda Eskil MYO’na laboratuvar ve hayvan sağlığı bölümü  açılmasına karar verildi. Eskil’e müdür olarak Doç. Dr. İlker ÇAMKERTEN’in atandı.

Konu İle ilgili Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay Yaptığı açıklamada;

ilçemiz için bir  hayalini gerçekleştirdik. 2010 da başlattığımız çalışma 2013 yılında eskil meslek yüksekokulu adı altında YÖK ten geçirmemizle birlikte bugün değerli Aksaray Üniversite'si rektörü Yusuf şahin ve ekibinin verdiği kararla laboratuvar ve hayvan sağlığı bölümü eski belediye binamız hazır hale getirildikten sonra 2016 yılında eğitime açılacaktır. Ataması yapılan yüksek okul müdürümüz Doç. Dr. İlker Çamkerten beye görevinde başarılar diliyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun dedi.

Alçay sözlerinin devamında Eskil'e açılacak bölümlerin teknik bilimler iktisadi ve idari bilimler üzerine olacak teknik bilimler üzerine açılacak ilk bölüm laboratuvar ve hayvan sağlığı bölümü oldu.

Aksaray Üniversitesindeki toplantıya  Eskil Belediye Başkanı Niyazi alçay'ın yanı sıra Ak Parti Eskil İlçe Başkanı Mustafa Zavlak, Eskil Ziraat odası Başkanı ve Eskil Meslek Yüksek Okulu Derneği başkanı Necati Belgemen'in yanı sıra  Eskildeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Eskil Meslek Yüksek Okulu Derneği başkanı Necati Belgemen toplantıda Eskil Meslek Yüksekokulu binasının En kısa sürede yapımına başlanacağını söyledi.

haberbolge.net

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00