• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Eskil'de Siyasi Gündem Değişiyor mu?

Eskil'de Siyasi Gündem Değişiyor mu?
Eskil'de Siyasi Gündem Değişiyor mu?
Artık aday adaylarından öte adayların somut olarak "Ben burdayım" demeye hazırlandığı bu günlerde adeta bir satranç oynanıyor.

Daha bir kaç güne kadar en çok konuşulan senaryoların başında Ak Parti'nin adayı Niyazi Alçay'ın olması buna da Necati Belgemen ve ekibinin destek vermesi şeklinde idi.

Farklı senaryoların her an sahnelenebileceği Eskil'de bu günlerde dillendirilen en büyük senaryo Necati Belgemen destekli Nazım Keskin'in MHP’den adaylığı.

Keskin'in aday olması durumda geçtiğimiz seçimlerde kendisine İlçe Belediye Başkanlığı'nı kazanmasında önemli aktörlerden Keskin'e karşı aday olmayacağı muhtemel olan Alçay'ın bu tutumu karşısında oluşacak tepkinin ölçüsü ilk soru işareti.

Burada Alçay'ı başarılı bulan birçok kişi bir dönem daha kendisini başkan olarak görmek istiyor. Alçay'ın ustalık dönemine adım attığı bu süreçte aday olmaması ve Nazım Keskin'in aday olarak gösterilmesi oluşabilecek tepkinin ilk adımı.

Bir diğer adım Nazım Keskin 7'den 70'e insanlarla etkili iletişim kurabilen bir isim ve muhtemelen yarışacağı iki isim var. Bu durumda Ak Parti'nin muhtemel adayı ve Şerafettin Meral.

Burada Ak Parti'nin adayı İlçe Başkanı Mahmut Oruç'un ve ekibinin şiddetli bir şekilde destek verdiği Sadettin İriş olursa şu bir gerçek ki Nazım Keskin, Sadrettin İriş'i çok rahat geçer!

Ancaak, Keskin adaylığını açıkladıktan sonra Oruç bir hamle yapar ve Belediye Başkanı adayı olarak Şerafettin Meral'i açıklar ve İl Genel Meclis Üyesi olarak Kıraç bölgesinin oyunu özellikle arkasına almak için Sadrettin İriş ve diğer isim de İbrahim Güdendede olursa Keskin'in karşısına oldukça güçlü bir şekilde çıkmış olurlar ki bu da Belgemen ve ekibinin işini oldukça zorlaştırır. 

Öte yandan Hilmi Yol, Keramettin Altan, Salih Talaşlı aylardır MHP'nin Belediye Başkan Adayı Adayı olarak sahadalar son anda Nazım Keskin'in partinin adayı olması bu tür isimleri küstüreceği kuvvetli bir ihtimaldir.

Sonuç olarak Eskil'de yoğun bir şekilde siyasi arenada santranç oynanıyor.

Türk Siyasetinin Duayen İsmi Süleyman Demirel'in dediği gibi siyasette 24 saat çok uzun süre!

akşamdan sabaha değişen siyasette daha köprünün altında daha çok sular akar...

akar akar akar…

haberfark.net

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00