• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Eskil'de Recep Konuk rüzgarı!

Eskil'de Recep Konuk rüzgarı!
Seçim çalışmaları kapsamında bölge illerinde düzenlenen programlara da katılan Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, partisinin Eskil İlçe Başkanlığı tarafından Eskil İlçesinde düzenlenen proğrama katıldı.

Eskil Belediyesi düğün salonundaki progarama Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdülkadir Karatay, Milletvekili Adayları İlknur İnceöz, Nevzat Palta, Hüseyin Hüyük, Ak Parti Eskil İlçe Başkanı Mustafa Zavlak, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ve çok sayıda Eskilli katıldı.Recep Konuk ilgi odağı oldu.Recep Konuk, proğramın düzenlendiği salona geçmeden önce partililer tarafından Eşmekaya beldesi girişinde çok sayıda aracın da eşlik ettiği konvoyla karşılandı. Partililerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Konuk, salona alkışlar, tezahüratlar ve sevgi gösterileri eşliğinde güçlükle girebildi. 

Kendisine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirten Recep Konuk, “Sayın İl Başkanımız sağ olsunlar bu demokrasi şöleninde Eskil ile Aksaray ile bizim kucaklaşmamıza evimizin bu köşesinde yaşanan coşkuya, heyecana bizim de ortak olmamıza vesile oldular kendilerine teşekkür ediyorum. Allah ondan da değerli vekillerimizden de partililerimizden de razı olsun” dedi.

Konuk’un Konuşması Alkışlarla Sık Sık Kesildi

Ak Parti Aksaray İl Başkanı ve milletvekili adaylarının ardından salonu dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk’un konuşması alkışlar ve tezahüratlar nedeniyle sık sık kesildi. 

“Bölge olarak elimizdeki fırsatı kaçırmayacağız”

Recep Konuk konuşmasının ilk bölümünde, “Aksaray, Eskil, Karaman, Konya, Çumra bizim ortak evimiz, biz aynı hanenin çocukları aynı ailenin evlatlarıyız.Eskil mutlu ve huzurlu ise Çumra da mutlu ve huzurludur.Aksaray müreffeh ve gelecekten umutlu ise Karaman’da müreffeh ve gelecekten umutludur.Konya büyükse Aksaray’da büyüktür.Karaman’ın Türkiye’de yıldızı yükseliyorsa Aksaray’ın da yükselir.Aksaray kıyıya köşeye itildiğinde Aksaray’da kıyıda köşededir.Konya kabuğuna çekilirse Aksaray’da kabuğuna çekilir.Aksaray iddiasını kaybederse Karaman’da Konya’da iddiasını kaybeder.Şunu söylemek istiyorum, bizim vasfımız aynı biz aynı hanenin evlatlarıyız. Bizim kaderimiz ortak. Bizim dünümüz ortaktı geleceğimiz de ortak.Biz kaderini bir birine tevhid etmiş aynı bahçenin üç hanesiyiz.Aksaray, Karaman, Konya, Niğde birlikte yükselecek.Biz 12 yıldır Ankara’da bizden olan bizimle olan bir parti iktidar olunca nelerin değişebileceğini çok iyi gördük çok iyi biliyoruz. Biz bizim gibi kıyıda köşede kalmış, kıyıya köşeye itilmiş illerin önü açılınca hemşehrilerimizin hayatının nasıl değişeceğini değişebileceğini bu 13 yılda yaşayarak gördük. Biz bölge olarak bir fırsat yakaladık, bu fırsatı elimizden kaçırmamalıyız, kaçırmayacağız” dedi.

“KOP Bölgesi Olarak Destan Yazacağız”

Bölgesel kalkınmanın önemine de değinen Recep Konuk konuşmasını şöyle sürdürdü. “Biz bu seçime il il girmiyoruz. Biz bu seçime KOP bölgesi olarak tek yürek tek liste olarak giriyoruz. 7 Haziran’da Aksaray, Karaman, Konya, Niğde ortak bir payda ile girecek. Bu seçimde Aksaray 1 Başbakan ve 23 milletvekili seçecek. Karaman’da 1 Başbakan 23 Milletvekili seçecek. Konya’da Niğde’de. Aksaray önümüzdeki dönemde mecliste 3 vekille temsil edilmeyecek. 24 vekille temsil edilecek. Aramızda Aksaray, Karaman, Konya, Niğde ayrımı yok, olmayacak. Biz sanayisi ile turizmi ile sosyal dokusu ile tarımı ile hayvancılığı ile bir birini tamamlayan KOP illeri olarak tek bilek tek yürek hizmet vereceğiz. Bu bölge hep birlikte yükselecek hep birlikte kalkınacak. He birlikte destan yazacak.Aksaray, Karaman, Niğde, Konya güç birliği yaptığında ulaşamayacağı hedef, alamayacağı mesafe yok. Mesela Sungur Bey Camisinden başlayıp Somuncu Baba Türbesine, Mevlana ile Çatalhöyük ile Karamanoğlu Mehmet Beyile Karaman Kalesi ile Ermenek Kalesi ile Binbir Kilise ile buluşturduğunuzda dünyanın en kıymetli kültür hazinesini bulursunuz.Konya Ovasının, Karaman’ın, Taşağıl Bölgesinin, Aksaray’ın, Niğde’nin bereketli topraklarında üretileni sanayi ile buluşturur, duble yollar, hızlı tren ağı ile limanlara indirirseniz bırakın Türkiye’yi dünya pazarlarını sallayacak bir gıda vadisini inşa edersiniz.Bunun için her şey hazır. Altyapıdaki eksiklerimizi tamir ettik, tamirat ve tadilat sürecini tamamladık şimdi sıra üst yapıyı inşa etmekte.Bunun olabileceğini en iyi Eskil bilir siz bilirsiniz.Dün ayçiçeği ekemiyordunuz şimdi ekiyorsunuz. Dün hayvancılığın umudu yoktu bugün var. Yapılanlar var, yapılacak daha çok ve daha büyük işler var.Kimse suyu dert etmesin, havza dışı su için çalışan bir başkanımız var artık. Kimse iddialı olmaktan korkmasın bu iddianın teminatı bir hemşehrimiz artık başbakan. Kimse başımızı kaldırınca darbe yeriz diye korkmasın eskiye bakıp moral bozmasın. Bu bölgenin kalkınmasının önüne çıkacak her maniye mani olacak bir Başbakan memleketiyiz biz.”

“Sen Neredeysen Biz Oradayız”

7 Haziran seçimlerinde herkesin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu desteklemesi gerektiğini vurgulayan Recep Konuk, “Bu havzanın en büyük şansı Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’dur. Başbakan çıkaran bir bölge olarak biz bu tarihi fırsatın farkına varmalı ve Başbakan’ın hemşehrileri olarak bir Başbakan şehri, bir başbakan memleketi nasıl davranırsa o davranışı bölge olarak sandıkta sergilemeliyiz. Türkiye’de siyasi bir seçim yapılıyor olabilir. Türkiye parti tercihi yapıyor olabilir. Ancak biz burada hemşehrilik bağımızın ne kadar sağlam olduğunu göstereceğiz. Biz uzayan kol bizden olsun deme erdemini sergileyeceğiz. Biz ailemizden olana sahip çıkacağız. Biz bu seçimde hemşehrilik testinden geçeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki Sayın Başbakanımızın kalbi burada ve burası için farklı çarpıyor. O’nu siyaseten besleyen kökler bu topraklarda ve biz hemşehrileri olarak o kökleri bu topraklarda sandık vasıtasıyla ne kadar iyi beslersek o köklerden O’na ne kadar fazla güç zerk edersek O’nun kudret gölgesi o kadar büyüyecek, O’nun hem memleketimize hem bölgemize dökeceği meyve sayısı o kadar artacak. O nedenle bu bölgenin en büyük projesi Başbakanına sahip çıkma projesidir. Karaman’ın Konya’nın, Aksaray’ın, Niğde’nin hiçbir alanda boşluk bırakmayan her sektör, her alan ve her köşesini kapsayan en büyük entegre projesi Başbakanın Memleketi kalma projesidir. Gerisi teferruattır. Sulama problemlerinin çözümü, hızlı tren hatlarının tamamlanması, sanayi ihtisas bölgelerinin kurulması, gıda vadisi, lojistik merkezi, şehrin sosyal donatılarla donatılması, ilçe hastaneleri, hayvancılığın geliştirilmesine yönelik uygulamalar hep bu projenin alt bölümleridir. Bu proje yani Başbakan hemşehrisi olma projesi bu bölgenin tek ve en kapsayıcı projesidir.O nedenle bu seçimde herkes şuculuğubuculuğu bir kenara bırakacak Davutoğlucu olacak, olmalı. Bu seçimde Aksaray’ın, Niğde’nin Konya’nın, Karaman’ın bir tane partisi ve bir tane amblemi var O parti Başbakanımız, amblemimiz de O’nun tebessümünü bizden hiçbir zaman esirgemeyen yüzüdür. Bu seçimde Aksaray’da, Niğde’de, Konya’da, Karaman’da oy pusulasında 18değil tek parti ve tek aday var. Klasik olacak ama bizim sloganımız buralarda şu olmalı sen neredeysen biz oradayız. Çünkü o hep bizimle bizim yanımızda” dedi.

Konuşmaların ardından Recep Konuk, Ak Parti Aksaray Milletvekili adayları ve teşkilat mensupları hep birlikte salonu dolduran vatandaşları selamladı. Konuk, salona girişte olduğu gibi çıkışta da vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı ve salondan ayrılması uzun zaman aldı.karamangundem.com  haberfark.net

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00