• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Eskil'de O yaylaların içme suyu projesi ihaleye çıkıyor

Eskil'de O yaylaların içme suyu projesi ihaleye çıkıyor
Aksaray’ın Eskil ilçesinde İller Bankası’nın yüzde 50 hibe desteği ile su kanalizasyon ve altyapı projeler kapsamında yaylalar arası içme suyu ishale hattı yenileme çalışması ihaleye çıkarılıyor.

İller Bankası’nın yüzde 50 hibe desteği ile Su Kanalizasyon ve Altyapı Projeler (SUKAP) kapsamında Eskil Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Gölbez, Akkaş, Meryemağıl, Çokum, Tol, Akgöl, Yazır, Bozcamahmut Sıcak, Ortakuyu ve Sekerler yaylaları arası içme suyu ishale hattı yenileme ve su depoları bakım ve onarım çalışmaları ihaleye çıkarılıyor.

Yapımında kullanılan Aspes boruların yerine insan sağlığına uygun polietilen borularla yenilenecek. Çalışmalara ihaleye alacak firmanın belirlenmesiyle en kısa sürede başlanacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan  Eskil İlçe Belediye Başkanı Niyazi Alçay,

“Halkımızın ihtiyacı olan içme suyuna yönelik ishale hattı yenileme projesi ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Projemiz tamamlandıktan sonra bu yaylalarımızda içme su ile ilgili sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Yatırımlarımızın hepsini uzun vadeli ve kalıcı olmasına özen gösteriyoruz. Geçen yıllarda yaptığımız içme suyu ishale hattı yenilme çalışmalarımızla, Tol yaylası ile İlçe merkezi arasındaki 19 km ishale hattını yeniledik ve ayrıca Tol ile Gölbez, Meryemağıl, Çulfa ve Yüksecik yaylaları arasında 17 kilometrelik hatta da yine yenileme çalışması yaparak bu yerlerin içme suyu ile ilgili yaşayabileceği sıkıntıları ortadan kaldırdık. İnsan sağlığının hassasiyetinin bilincindeyiz, sağlığa uygun olmayan Aspes borular değiştirilerek, kalitesi yüksek ve insan sağlığı açısından tehlike arz etmeyen Polietilen borular kullandık. Buna ek olarak Depolarımızın da bakım ve onarımını yaptırıyoruz. Bu projemizi en kısa sürede tamamlama hedefindeyiz. Gelecek yıllarda hattın geriye kalan kısmında yenileme çalışması yapmayı planlıyoruz. Hizmet açısından elimizin değmediği ulaşamayacağımız yer kalmayacak” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00