• BIST 9645.02
  • Altın 2405.586
  • Dolar 32.5906
  • Euro 34.7853
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Eskil'de Hedef 200 girişimci

Eskil'de Hedef 200 girişimci
Eskil'de girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan engelli 23 girişimci düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ'un konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile başlatılan milli seferberlik kapsamında bilhassa Sayın bakanımız Jülide sarıeroğlu nun öncülüğünde yürütülen milli seferberlik projesi ile bilhassa dezavantajlı grupların istihdamı girişimciliği ve mesleki tecrübelerinin arttırılması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştirilmektedir.
Bilhassa Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yıl dönümü olan 2023 hedefleri doğrultusunda kadınlarımız gençlerimiz ve engelli Vatandaşlarımızın istihdamına yönelik ciddi projeler ve teşvikler söz konusudur.
Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile artı 2 istihdam hedefleri doğrultusunda en az 883 TL lik her bir yeni çalışan için sigorta desteği verilecektir. Bu sigorta desteği 12 Ay sürecektir.Eğer 18 ile 25 yaş arasında gençlerimiz ve engellilerimiz istihdam edilmeleri halinde 18 ay sigorta desteğinden faydalanacaklardır.
yine Sayın bakanımız Jülide sarıeroğlu'nun vermiş olduğu Müjde ile bu yıl 5000 engelli kardeşimiz kamuda istihdam edilecektir. Bununla birlikte Yılda iki kez eski hükümlü ve engelli Vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları halinde 50 bin TL'ye kadar hibe desteği söz konusudur. Eskil ilçemiz bu konuda oldukça başarılıdır.
ilk dönem 3 engelli vatandaşımız 2. Dönemde ise 16 engelli 7 eski hükümlü olmak üzere toplamda 23 eskilli hemşerimiz hibe destek projeleri için müracaatları gerçekleştirmiştir. Temennimiz 23 girişimcimizi eskil ilçemize kazandırmaktır.
Aksaray ili için 2018 yılında engelli ve eski hükümlüler için yaklaşık 75 proje müracaatı gerçekleşti. Bunun üçte biri Eskil ilçemizden olması oldukça memnuniyet vericidir. Eskil bu konuda başarılı Bu başarı grafiğinin devamını temenni ediyoruz. bu itibarla katma değer ve istihdam üreten ve istihdam da engel tanımayan tüm engelli kardeşlerimizi tebrik ediyorum.
Eskil ilçemizde 25 engelli kardeşimizin katıldığı girişimcilik sertifikalarının dağıtımını gerçekleştirdik. şu an 25 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitimi devam ediyor.
Ayrıca bugün 25 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitimi protokolumuzu Halk Eğitim Merekezi Müdürlüğümüzle imzaladık.
 Hedefimiz Eskil ilçemiz için 200 yeni girişimci kazandırmak. İş birliktelikleri desteklerinden dolayı Eskil Kaymakamımız Yavuz Kartal'a, Eskil Belediye Başkanımız Niyazi Alçay'a, AK Parti Eskil İlçe Başkanı Ali Mutlu'ya, Eskil Halk Eğitim Merkezi Müdürüz Tuncay Altan'a, KOSGEB müdürlüğümüze ve sivil toplum kuruluşlarımıza en kalbi şükranlarımı sunarım.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00