• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Eskil'de eğitimde çifte standart iddiası!

Eskil'de eğitimde çifte standart iddiası!
Eskil'de eğitimde çifte standart iddiası!

Eskil İlköğretim Okulundaki bir grup veli tepkilerini dile getirerek, birçok kez yetkililere sözlü olarak dertlerini anlattıklarını ve şimdi yazılı olarak her platformda haklarını arayacaklarını söylediler.

Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan Eskil İlköğretim Okulu öğrenci velileri ‘’Eskil İlkokulu/Ortaokulu 1967 yılında kurulan ilçemizin en eski okuludur. Son yıllarda okulumuzun kayıt alanı içerisinde yer alan öğrenci velilerinin ilçede yer alan Cumhuriyet İlkokulu/Ortaokulu’na çocuklarını kayıt ettirdikleri görülmektedir. Burada nüfuzlu kişilerin çocuklarına daha iyi eğitim ve öğretim olanağı sağlanması düşüncesiyle, Cumhuriyet İlkokulu/Ortaokulu’na kayıt yapıldığının yetkililerce bilinmesine rağmen herhangi işlem yapılmamıştır. İlçemizin diğer okulu olan Eskil İlkokulu/Ortaokulu itibarsızlaştırılıp, burada okuyan başarılı öğrencilerin ve velilerinin diğer okula kaydının yapılmasının önü açılmıştır. İlçede en iyi öğretmenlerin Cumhuriyet İlkokulu/Ortaokulu’nda çalıştığı, en başarılı öğrencilerin burada okutulduğu bilinci yaygın hale getirilmiştir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun ilgili maddeleri “Eğitimde hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.” Denilmektedir. “Eğitimde kadın-erkek herkese fırsat ve imkân eşitliği sağlanır. Gereğince; okulumuza yönelik çifte standart uygulamalarından bir an önce vazgeçilmesini ve herkesin çocuğunun kanunlar ölçüsü içinde ikamet adresi içindeki okulda okumasın istiyoruz. Bunun içinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılında adres kaydı Eskil İlkokulu/Ortaokulu bölgesinde olmasına rağmen adres değişikliğine dayalı istatistikî verilerin incelenmesini istiyoruz.’’ Dediler.

Veliler ayrıca bizim okulumuza hiç bakılmıyor. ‘’Okulumuza hizmetli verilmiyor. Cumhuriyet ilköğretim Okulunda bir hizmetli olduğu halde bir de şirket işçisi olarak verilecekmiş. Aman verin oradaki çocuklar temiz ortamda ders görsünler. Burada bizim çocuklar ise hakir görülüyor.  Bizim çocuklara bunu layık görenleri Allah’a havale ediyoruz. Başta Sayın Valimiz ve yeni göreve başlayan Sayın Kaymakamımızın ve Ak Parti İlçe Başkanımız ve tüm yetkililerin sesimizi duymasını bekliyoruz.’’ Dediler.

 

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00