• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Eskil'de Çalışmalar Hız Kesmiyor

Eskil'de Çalışmalar Hız Kesmiyor
Eskil'de Çalışmalar Hız Kesmiyor
Tarihi mezarlığa çamurdan girilmezken çevre duvarı ve mezarlık içine açılan yollar parke taşla döşendi. İçerisine cenaze için taziye evi, girişine gasilhane ve morg yapılarak mükemmel hale getirildi.

Şehirde çok büyük bir alan insanların oturacağı ve çocukların oynayacağı bir park yapıldı. Hükümet binası karşısındaki yola havuzlar yapılarak bitimi ile yolun bir tarafı kapanarak insanların oturacağı yer haline getiriliyor. Aynı bölgeye yaşlıların yaz ve kışın oturabileceği şeffaf bir yaşlılar sosyal tesisi yapımı bitim aşamasında.

Eskilde neler oluyor diyen Gazeteci-Yazar Erdoğan Kaya Belediye Başkanı Niyazi Alçay ile görüşüp yapılan çalışmaları gezdi. Alçay Gazeteci Kaya’ya şunları söyledi:“ Gidip gördüğünüz gibi Tarihimizi yaşatan bir mezarlığımız vardı, ancak durumu içler acısı idi. Kışın çamurdan yazın tozdan girilemezken sizinde gördüğünüz gibi, mezarlığımızın içinde Selçuklulardan kalma mezar taşlarımız var, burada ecdadımız yatıyor. Geçmişine sahip çıkmayan geleceğine sahip çıkamaz. Mezarlığımız Konya dönümü ile 150 dekar bir alan bu bölgenin tamamını duvar içine alarak, içerisine parsel parsel yollar yaptık.

Girişe gasilhane ve morg yaptık, içerisine ayrıca taziye evi yaptık. İnsanların evleri müsait olmuyor burada taziyelerini kabul ederek ikramlarını yapabilecekler. Mezarlık içindeki adaları tespit ederek mezarları numaralandırıyoruz, yakında bunları bilgisayara aktaracağız, insanlar dışarıdan gelince yakınlarını rahat bir şekilde bulacak. Eskil halkı ve yaylaları ile beraber bütün cenazelerimize katılırlar, düğünlerimizde böyledir. Ayrıca mezarlığın girişlerine mükemmel bir proje ile kemerli girişler yapacağız.İlçemize yüksek okul ve çeşitli liseler açılsın istiyoruz. Ama buraya gelecek öğrencilerinde sosyal aktivitelerini düşünmek durumundayız. Onların vakit geçireceği yerleri de hayata geçirmemiz lazım, bu nedenle sizlerinde bildiği gibi son dönemlerde ilçemizde hızlı bir şekilde yeşil alan ve sosyal tesisler tahsis ediyoruz. Belediyemizin gelir kaynaklarını lüzumsuz kullanmadan halka hizmete dönüştürüyoruz.

Yaşlılarımız kahvelere gidemiyor, evlerde de sıkılıyor, onlar için bir sosyal tesis tahsis ediyoruz bitmek üzere. Çevre duvarlarını kapalı yapmak yerine camlı yapacağız şeffaf olacak ve burada yaşlılarımız çevreyi de izleyip sıkılmayacaklar. Burada yaz kış oturabilecekler, gençler için bir şeyler yapılıyor ama yaşlıları da düşünmek durumundayız. Buraya birde kütüphane yapacağız, isteyen kitap okuyacak isteyen gazetesini okuyacak. Hatta buraya manevi değerlerimizi hatırlamak ve yad etmek adına film sidileri de koyarak izleteceğiz.

Geçtiğimiz yıl gençler çamur içinde spor yapıyorlardı, bundan dolayı da çok eleştiri aldık. Bunu bu sene Özel İdare ve Gençlik Spor İl müdürlüğü ile işbirliği halinde bir sentetik sahayı bahara hazırlayacağız. Bize bu konuda yardımcı olan Gençlik Spor müdürü ve Özel idare genel sekreterine teşekkür ediyorum.

Sizinde bildiğiniz gibi yaptığımız düğün ve konferans salonu üç bin kişilik olmasına rağmen Eskile yetersiz gelmeye başladı. Milletvekillerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonunda Bakanımız ile görüştüler ve ilçemize bir kapalı spor salonunun tüm işlemleri bitti. Altı ay gibi bir sürede hizmete girecek.

Hizmetlerimiz Eskil için devam edecek, ileriki günlerde hayvancılığı şehir dışına taşıma projemiz var, İmam Hatip için 160 kişilik yurt devam ediyor, Ulu camimizin tadilatı devam ediyor. Eskilliler bizi takip etmeye devam etsinler” dedi.

Haber: Erdoğan Kaya
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00