• BIST 9774
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Eskil’de 15 Temmuz Programında Uğur Işılak Rüzgarı!

Eskil’de 15 Temmuz Programında Uğur Işılak Rüzgarı!
Eskil Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için özel bir program düzenledi.

Büyük katılımla gerçekleşen programda vatandaşlar kanlı darbe gecesi yaşananları hüzünle yeniden hatırladı.

Eskil Belediye çok amaçlı Salon’nda gerçekleşen“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” kapsamında vatan savunması için özellikle 15 Temmuz gecesi canlarıyla, kanlarıyla mücadele eden, gözlerini kırpmadan şahadete eren vatan kahramanları anıldı.
Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı

Akabinde Eskil Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY’ın konuşmasıyla devam etti. Alçay konuşmasında;’’Kahramanlığın ve yiğitliğin yeryüzündeki temsili büyük Türk Milleti, tarih boyunca hüküm sürdüğü coğrafyalara iyilik ve barış götürmüş ancak içeriden ve dışarıdan pek çok saldırıya maruz kalarak hainlik ve düşmanlıkla karşılaşmıştır. Bu düşmanlık duygularına en son 15 Temmuz Gecesi maruz kaldık ve dünya insanlık tarihinde hiç görülmemiş bir ihanetle karşılaştık. Aziz milletimizin dini duygularını sömürerek halkın yaptığı yardımlarla büyüyen hain bir yapı, halkı ve halkın meclisini vuracak kadar alçaklaşmış ve 40 yıllık sinsi bir planı hayata geçirerek emsali görülmemiş bir ihanetin mümessili olmuşlardır. Ancak hiç kimse aziz milletimizin kendi egemenliğini savunma noktasındaki azim ve kararlılığını hesap edemedi. Türk Milleti; özgür seçimlerle oluşturan milli iradeye, kendisinin seçtiği Cumhurbaşkanı’na, egemenliği oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, hukuk devletine ve demokrasiye canı pahasına sahip çıktı. Türk Milleti, bu sıkıntılı süreci atlatmak için birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları ile birbirine sıkı sıkı kenetlendi. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’da hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu soğuk kış gecesinde bizleri onurlandıran protokolümüze ve eskil halkına çok teşekkür ediyorum.’’ diye konuştu.

Devamında konuşan Ak parti Aksaray il Başkanı Sayın Abdülkadir KARATAY;’’Birliğimizi ve beraberliğimizi kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz, 15 Temmuz akşamı yapılan hain saldırısında Şahadete yürüyen Şehitlerimizi Rahmetle anıyoruz. Bu anlamlı geceyi düzenleyen Eskil Belediye Başkanı Niyazi AÇAY ve ekibine çok teşekkür ediyorum.’’
Dedi. 

Program 15 Temmuz demokrasi zaferi anısına, ‘’Dolunayda Akşam’’
Tiyatro ekibinin Düzenlediği ‘’Biz Bir-iz ‘’ Tiyatro gösterimi ile devam etti.

Tiyatro gösterimi ile 15 Temmuz akşamı yaşananları tekrar hatırlattı izleyiciyi hem ağlattı hem de Birlik Beraberlik duygularını kabarttı.

Devamında sahne alan, Sanatçı Uğur IŞILAK, Anadolu, vatan ve memleket türküleri ile duygu dolu anlar yaşattı. Özgün müziğin önemli isimlerinden olan, besteleri ve yorumuyla birçok kesimin beğenisini kazanan sanatçı Uğur Işılak, seslendirdiği parçalarla sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşattı. Vatandaşlar, Işılak'ın konserine yoğun ilgi gösterdi. Uğur Işılak, konserinde Anadolu, vatan ve memleket sevgisi kokan türküleriyle gönüllere dokundu.

Başkan ALÇAY, Uğur Işılak'a verdiği konserden dolayı teşekkür ederek, "Bu topraklardan yetişmiş olduğunuzu bize hissettirdiniz" diye konuştu.

Konserde birbirinden güzel parçaları seslendirerek kulakların pasını silen Uğur Işılak'a Eskil Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY teşekkür ederek plaket hediye etti. 
‘’Dolunayda Akşam’’ tiyatro ekibi oyuncusu Muhammet Emin KUTLU tarafında başkan Alçay’a Bayrak hediye edildi. Başkan Alçay ;’’ Bu aldığım en anlamlı ve en güzel hediye, kendisine çok teşekkür ediyorum.'' Dedi.

2-013.png3-015.png4-013.png5-005.png6-004.png7.png8.png9.png10.png11.png12.png13.png

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00