• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Eskil Yaylalar Arası İçme Suyu İshale Hattı Yenileniyor

Eskil Yaylalar Arası İçme Suyu İshale Hattı Yenileniyor
İller Bankası A.Ş.’nin %50 hibe desteği ile Su Kanalizasyon ve Altyapı Projeler (SUKAP) kapsamında içme suyu ishale hattı yenileme ve su depoları bakım ve onarım çalışmalarına başlanıldı.

                İller Bankası A.Ş.’nin %50 hibe desteği ile Su Kanalizasyon ve Altyapı Projeler (SUKAP) kapsamında Eskil Belediyesi tarafından İlçemize bağlı Gölbez-Akkaş yaylaları Meryemağıl- Çokum yaylaları Tol-Akgöl-Yazır yaylaları Bozcamahmut yaylası Sıcak-Ortakuyu yaylaları ile Sıcak- B.Sekerler yaylaları arası içme suyu ishale hattı yenileme ve su depoları bakım ve onarım çalışmalarına başlanıldı.
 

                Yapımında kullanılan Aspes boruların yerine insan sağlığına uygun Polietilen borularla yenilenecek. Çalışmalara İhaleyi alan Cem-Su İnş. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından, İller Bankası A.Ş. ve Eskil Belediyesi kontrolünde başlanıldı.

                Konu ile ilgili, Eskil Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY;

                Halkımızın ihtiyacı olan içme suyuna yönelik ishale hattı yenileme çalışmalarımızı başlattık. Projemiz tamamlandıktan sonra bu yaylalarımızda içme su ile ilgili sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Yatırımlarımızın hepsini uzun vadeli ve kalıcı olmasına özen gösteriyoruz. Geçen yıllarda yaptığımız içme suyu ishale hattı yenilme çalışmalarımızla, Tol yaylası ile İlçe merkezi arasındaki 19 km ishale hattını yeniledik ve ayrıca Tol ile Gölbez, Meryemağıl, Çulfa ve Yüksecik yaylaları arasında 17 km hatta da yine yenileme çalışması yaparak bu yerlerin içme suyu ile ilgili yaşayabileceği sıkıntıları ortadan kaldırdık. İnsan sağlığının hassasiyetinin bilincindeyiz, sağlığa uygun olmayan Aspes borular değiştirilerek, kalitesi yüksek ve insan sağlığı açısından tehlike arz etmeyen Polietilen borular kullandık. Buna ek olarak Depolarımızın da bakım ve onarımını yaptırıyoruz. çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlama hedefindeyiz. Bu projedeki desteklerinden dolayı İller Bankası Genel Müdürümüze, İller Bankası Bölge müdürümüze ve Proje Müdürlerimize çok teşekkür ediyorum.

                Gelecek yıllarda hattın geriye kalan kısmında yenileme çalışması yapmayı planlıyoruz. Hizmet açısından elimizin değmediği ulaşamayacağımız yer kalmayacak.’’ Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00