• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 9 °C

Eskil Tarım İlçe Müdürlüğü S.O.S. Veriyor

Eskil Tarım İlçe Müdürlüğü S.O.S. Veriyor
Eskil Tarım İlçe Müdürlüğü S.O.S. Veriyor

              Eskil Gıda Tarım ve hayvancılık müdürlüğünde iğne atsan yere düşmez sözünün canlı kanıtı her gün yaşanıyor. Ramazan ayının içerisinde olunmasına rağmen, ilçe tarım müdürlüğünde mısır, Ayçiçek, mazot,  gübre, ürün prim destekleri, alet ekipman destekleri gibi çiftçilere yönelik çeşitli desteklerin yıl boyunca sürmesinden dolayı çiftçilerin oluşturduğu uzun kuyruklar neredeyse yıl boyunca devam ediyor. İzinli ve hasta oldukları günlerde müdürlükte iş yapacak ziraat mühendis ve teknikeri kalmıyor. Tarım ilçe Müdürlüğündeki iş ve işlemler toplam 2 kişilik bir ekibin özverili çalışmasıyla devam etmekte olup ancak, ilçenin nüfusu, arazi varlığı, bitkisel ve hayvansal potansiyeli göz önüne alındığında, İş ve işlemlerin daha sıhhatli ve daha seri tamamlanabilmesi için memur atamasının şart olduğu görülmektedir.

 

         Binlerce çiftçisi bulunan İlçede hayvan sağlığı bölümü ile ilgili işlemler yeteri kadar personelle seri bir şekilde yürütülmekte olup, bitkisel üretimde ise son üç ayda yedi personelin tayini çıkarak yerlerine sadece bir kişi atanmıştır. Ayrıca kurumun en az 5 olması gereken hizmet aracı sadece 2 tanedir. Hizmetli ve idari personel kadrosunda hiçbir personel yoktur

               Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz vatandaşlar “Tarım ilçe Müdürlüğündeki işlerimiz ağır aksak yürüyor. Ramazan ayı olmasına rağmen sıcağın altında saatlerce kuyrukta bekliyoruz. Hepsi özverili bir şekilde çalışıyor. Ancak yetiştiremiyorlar. Yetkililer bu durumu göz önüne alarak, ilçe tarım müdürlüğündeki personel sayısını artırmak için gerekli çalışmaları yapması gerekir” diyerek taleplerini dile getirdiler.

                                                                Gürsel ÖZKAN-ESKİL

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00