• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Eskil Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği İlk Projesini sundu

Eskil Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği İlk Projesini sundu
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından ilana çıkılan proje destekleri için Eskil Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği ilk sosyal sorumluluk projesini sundu.

Konu ile ilgili Yazılı bir basın açıklaması yapan Eskil Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman ALTAN açıklamasında;

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından derneklerin kapasitelerinin geliştirilmesi, kamu kurumları ile olan ilişkilerinin arttırılması ve karar alma mekanizmalarına aktif katılım sağlanması gibi çeşitli amaçlarla derneklerin faaliyetlerini desteklemeye yönelik program kapsamında ESKİL KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’miz adına “ESKİLDER İLE İŞ GÜCÜNE KATKI SAĞLANIYOR PROJESİ” başlıklı bir sosyal sorumluluk projesisunduk.

Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından müracaatlar değerlendirildikten sonra desteklenmeye uygun bulunan projeler açıklanacaktır. İnşallah projemizin desteğe hak kazanan projeler içerisinde yer almasını ümit ediyoruz.

Proje kapsamında Eskilli olup dezavantajlı kişiler olarak nitelendirilen Engelliler, Bayanlar ve Gençler içerisinden belirlenecek 80 kişiye 2 farklı konuda eğitim verilmesi suretiyle iş gücüne katılımlarının artırılması hedeflenmiştir. Eğitim konularının ilki Bilgisayarlı muhasebe eğitimi olacaktır. Bu grup kursiyerlerin eğitilmesi sonrasında iş gücü piyasasında sıklıkla talep edilen ön muhasebeci olarak istihdam edilmeleri mümkün olacaktır. İkincisi ise Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü) konusunda verilecektir.Bu eğitimle de işgücü piyasasının talep ettiği bilgisayar bilgisi yüksek personel ihtiyacı karşılanması hedeflenmektedir. Eğitimler sonrasında MEB tarafından sınav yapılacak olup sınavda başarılı olan her kursiyere MEB onaylı sertifika verilecektir.dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00