• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Eskil Belediyesi Tarafından 7000 Adet Fidan Dağıtıldı

Eskil Belediyesi Tarafından 7000 Adet Fidan Dağıtıldı
Eskil Belediyesi daha yeşil bir Eskil için mahalle ve köy muhtarlarına fidan dağıtımı yaptı. Eskil Belediyesi çevre bilinci aşılamak, doğayı sevme ve koruma bilinci oluşturma adına bu yıl İlk etap da 7.000 adet fidanı Muhtarlara dağıtıldı.


“YEŞİLE SAHİP ÇIKMAK, KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”
Ormanların bir milletin en önemli zenginlik kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Alçay, “Peygamber Efendimiz “Kıyametin kopacağını bilsenizelinizdeki fidanı dikiniz” diye buyurmaktadır. Ormanlarımızı korumak, yeşil alanlara sahip çıkmak, artırmak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Ağacı ve ormanı korumanın uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza erken yaşlarda öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkacak bir gelecek inşa etmeliyiz. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras; yaşanabilecek bir ortam hazırlamak ve onu korumaktır. Ağacın, fidanın ve ormanın bu kadar önemli olduğu bir dünyada biz mutlak suretle çevremizi yeşillendirmek durumundayız” dedi.
“HER VATANDAŞIMIZIN EN AZ BİR FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURMASINI İSTİYORUZ”
Üç yıl içerisinde ilçe genelinde düzenlenen etkinliklerde binlerce adet fidan dağıtımı yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Alçay, “Eskil Belediyesi olarak ilçemizin var olan yeşil alanlarını korumak ve gelecek nesillere daha yeşil alan bırakmak adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Ağaç dikimini özendirmek, doğaya ve çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek hedefiyle çalışmalarımızı artırarak sürdürmekteyiz. Bu kapsamda ilçemizin tüm yerleşim alanlarını yeşillendirmek amacıyla fidan dağıtımı yaptık. Her vatandaşımızın en az bir fidanı toprakla buluşturmasını özellikle istirham ediyorum. Buradaki tek amacımız; ağaç ve orman sevgisini artırmak, var olan orman ve çevre duyarlılıklarını geliştirmektir. Tüm hemşerilerimizin de bu duyarlılığı göstereceklerine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00