• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Elektrik isyanı Yol Kesme ile sonuçlandı

Elektrik isyanı Yol Kesme ile sonuçlandı
Elektrik isyanı Yol Kesme ile sonuçlandı
Konya'da salı ve çarşamba günü etkili olan kar yağışının ardından meydana gelen arızalar nedeniyle birçok ev ve işyerine hala elektrik verilemiyor. Elektrik dağıtımındaki altyapı yetersizliği ve tedbirsizlik nedeniyle hayat felç oldu. Elektrik kesintilerine tepki çığ gibi büyüyor. Aksaray Yolu üzerinde bulunan Ketenci Özel Sanayi Bölgesi'ne günlerdir elektrik verilmiyor. Elektrik olmadığı için üretim durdu. Ketenci Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan sanayiciler Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ)'a tepki göstermek amacıyla Konya-Aksaray yolunu çift yönlü olarak yaklaşık bir saat trafiğe kapattı. MEDAŞ'ın elektrik vermek için gerekli gayreti sarfetmediğini belirten sanayiciler, elektriğin bir an önce verilmesini istiyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MEDAŞ yetkilileri ve Jandarma da olay yerine geldi.

4 GÜNDÜR ELEKTRİK ALAMIYORLAR

Sanayici ve MEDAŞ yetkilileri ile görüşen ve eylemle ilgili açıklamalarda bulunan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, "Elektrik dağıtımındaki sıkıntıları sık sık Meclis gündemine getiriyorum. Özelleştirmelerin yanlışlığına vurgu yapıyorum. Biz bir afet yaşamadık. Az bir kar yağdı, şehirde kriz çıktı. Hangi çağda yaşıyoruz? MEDAŞ tüketiciye en iyi hizmeti vermek zorunda. Ancak buna yönelik bir şeyler yapmıyor. Üretici 4 gündür elektrik alamıyor. Sanayicimiz haklı olarak eylem yapıyor. İnsanların sabrı taşıyor. Elektrik dağıtımında sıkıntı var. Bu sıkıntıların çözümü noktasında kimse bir insiyatif almıyor. Elektriksiz üretim olmaz. Sanayicimizin sıkıntısı bir an önce giderilmeli" şeklinde konuştu.

ÜRETİME VURULMUŞ BİR DARBEDİR

MEDAŞ'a tepki gösteren sanayici Mehmet Yarar, "Ketenci'de 56 fabrika var. Burada yaklaşık 5 bin kişi istihdam ediliyor. Kar yağışıyla birlikte elektriğimiz kesildi. Makineler durdu. Üretim yok. Burada faaliyet gösteren firmaların çoğu ihracatçı. TIR'larımız ürün bekliyor. Elektrik verilmemesi üretime vurulmuş bir darbedir. MEDAŞ, BİMER, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odası'na şikayetimizi ilettik. Ancak sıkıntımızı giderecek hiçbir adım atılmadı. Yol kapatma eylemi yapmaya mecbur kaldık. Ancak böyle sesimizi duyuruyoruz. MEDAŞ, ciddi bir çalışma yapmıyor. Bir kaç kişiyle onarım yapıyor. Bizi sürekli geçiştiriyorlar. MEDAŞ'a ciddi bir yaptırım uygulanmalı. Herkesin dağıtım şirketinden şikayeti var" diye konuştu.

EKİP SAYISINI ARTIRDIK

Olay yerine gelen MEDAŞ yetkilisi Mehmet Orman ise, "Kar yağışında elektrik direkleri yıkıldı. 2007 yılında da bu direkler yıkılmış. Özelleştirmeden önce hatlarda bir takım usulsüzlükler yapılmış. Yıkımdan sonra öğrendik. Yeni projelendirme yapılacak. Bir daha böyle sıkıntılar yaşamayacağız. Bugün saat 15:00'te elektriği vereceğiz" ifadelerini kullandı. Milletvekili Mustafa Kalaycı ve Jandarma ekiplerinin devreye girmesi ve MEDAŞ yetkilisinin söz vermesiyle birlikte yol yeniden trafiğe açıldı. Eylemciler ve diğer sürücüler arasında kısa süre gerginlikler yaşandı.

KERİM ATICI  merhabahaber.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00