• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

'Doğan' Emin Ellerde, Yaralı Doğan Tedavi Ediliyor

'Doğan' Emin Ellerde, Yaralı Doğan Tedavi Ediliyor
Konya'da Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından yaralı halde bulunan doğan, Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde yapılan rehabilitasyonun ardından bulunduğu bölgede doğaya bırakılacak…

Doğan'ın durumu iyiye gidiyor

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri yaralı halde buldukları doğanı Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesine tedavi ve rehabilitasyon amaçlı getirdi. Yırtıcı bir kuş türü olan doğanın durumunun iyi olduğunu belirten Hayvanat Bahçesi yetkilileri; "Kuşu bir süre daha burada tedavi altında tutacağız. Görevlilerimiz takip ediyor. Genel tepkileri iyi" dedi. Bu tür kuşların koruma altında olduğuna dikkati çeken yetkililer, "Vatandaşlardan özellikle bu türler için daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Bunlar nesli tehlike altında olan türler. İyileşmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" diye konuştu. İç Anadolu Bölgesi'nin vahşi hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyon merkezi olan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne 2016 yılı içerisinde; şahin, kartal, leylek, pelikan, geyik gibi 188 adet yaralı ve bakıma muhtaç hayvan getirildi. Tedavisi yapılıp rehabilitasyon süreci biten vahşi hayvanlar hava şartlarının düzelmesiyle birlikte tekrar doğaya bırakılacak.

Yaralı hayvanlara kanat geriliyor

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Konya’nın ilk ve tek hayvanat bahçesi olma özelliğinin yanı sıra; doğal yaşamda çeşitli sebeplerle yaralanan vahşi hayvanlar, duyarlı vatandaşların ve derneklerin katkılarıyla Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü’nün deneyimli ve uzman veterinerlerine tedavi ve iyileştirme için emanet ediliyor. Vahşi hayvanlar tedavi süreçlerinin tamamlanmasının ardından doğada hayatta kalabilecek beceri ve yeteneğe ulaştıklarında ise doğal yaşam alanlarına bırakılıyor. Tedavi sonrasındaki iyileştirme sürecinde ise vahşi hayvanlar ayrıştırılmış kafeslere kapatılarak soyutlanması önlenip, iyileşme süreçleri hızlandırılıyor. İyileşme sürecindeki yaraları tedavi edilmiş hayvanlar diğer sağlıklı türdeş hayvanlarla aynı kafese alınıyor. Bunun yanı sıra psikolojik olarak da hayvanlara destek sağlanıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00