• BIST 9713.32
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

"Dedelerimizin Yurdunda Buluşalım 3. Obruk Kültür Buluşması" Gerçekleşti

"Dedelerimizin Yurdunda Buluşalım 3. Obruk Kültür Buluşması" Gerçekleşti
Karatay Belediyesi ve Obruk Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin birlikte tertiplediği "Dedelerimizin Yurdunda Buluşalım 3. Obruk Kültür Buluşması" Tarihi Obruk Hanı ve Obruk Gölü yanında gerçekleşti.

         Programa Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Jandarma Komutanı Okan Talay, Karatay ve Tüm İlçe Muhtarlar Dernek Başkanı Suat Uzun, Obruk Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Sırrı Demirel, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, hayırseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilk olarak Obruk Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Sırrı Demirel söz aldı. Demirel, Obruk Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Obruk'u  tanıtmayı, Obruklular arasındaki dayanışmayı ve kaynaşmayı arttırmayı amaçladıklarını belirterek; Obruk'a yaptıkları hizmetlerden ve gerçekleşen buluşmaya katkılarından dolayı Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye teşekkürlerini sundu. Ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli "Hamdolsun buranın bir çocuğu olarak buraya hizmet etme şansımız var. Obruk Hanı'nın etrafında 16 yeni mahallemiz var. Toplamda ise 29 yeni bağlanan mahallemizle birlikte 302.000 m2 alana hizmet götürüyoruz. 2015 de 25 tane yeni bağlanan mahallemizin altyapısını tamamladık.  2016 yılında ise Obruk, Akörenkışla, Başgötüren yaylarına asfalt  dökeceğiz. Bu yıl kısmet olursa 917.000 km asfalt dökeceğiz.  6360 Büyükşehir yasası bunun için var. Merkezde olan her hizmet yeni bağlanan mahallelerimizde de olacak. Sosyal ve kültürel çalışmalarda ise STK'lar, derneklere çok iş düşüyor. Bizde Karatay Belediyesi olarak birlikte hareket etmeye her zaman hazırız."dedi. Başkan Hançerli'nin ardından söz alan Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz ise yapılan organizasyonun sadece bir buluşma olmadığı, tanışma, kaynaşma birlik ve beraberliğe vesile olan güzel bir etkinlik olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

        Programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere plaket verilmesinin ardından, spor alanında başarılı olmuş Obruklu öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Misafirlere geleneksel Konya pilavı ikram edilmesi ile program devam etti. 

1-005.png2-006.png3-008.png4-008.png

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00