• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Dağlı," MHP'de Birilerinin Adayı Diye Bir Şey Yok"

Dağlı," MHP'de Birilerinin Adayı Diye Bir Şey Yok"
Dağlı," MHP'de Birilerinin Adayı Diye Bir Şey Yok"
 Geçtiğimiz hafta Ak Parti İlçe başkanı Mahmut Oruç'la yapılan röportajımızın ardından, bu haftada Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı Zübeyir Dağlı ile röportaj yaptık. Mustafa Yol'un sorduğu sorulara Dağlı cevap verdi.
 

Mustafa YOL : 2014 Yerel seçimleri yaklaşıyor. Partiniz nasıl bir yol izleyecek?

 

Zübeyir Dağlı: Türkiye’de ve ilçemizde güçlü olan parti  ilerleyecek olan partimiz belli, tabiî ki Milliyetçi Hareket Partisidir. Milliyetçi Hareket Partisinin yanı sıra çok çeşitli partiler geldi geçti. Tabiî ki bu partilerin içerisinde ise MHP daima yıkılmadı.

Hiçbir yerde ittifak yapmadan ve doğru dürüst tabanının sesini dinleyerekten, 2014 yerel seçimlerde galip çıkacağız.Yıllardır Milliyetçi Hareket Partisi yerel seçimlerde ilçemizde güçlü bir partidir. Milliyetçi Hareket Partisi güçlü olduğu gibi ilçemizde belediye seçimlerinde kazandırıyor. Hiç bir kimseyle ittifak yapmadan yine seçimimize devam edeceğiz.

 

 

Mustafa YOL: 2009 Yerel seçimler Ak Partinin aday adayı olan Niyazi Alçay sırayı alamayınca, Milliyetçi Hareket Partisinden aday oldu ve seçimi kazandı. Niyazi Alçay kazandırdığı partiden ayrıldı ve bıraktı bunun için ne düşünüyorsunuz?

 

 Zübeyir DAĞLI: Şimdi 2009 yerel seçimlerde belgeleri de ve kanıtları elimizde var, Bende Ülkücüydüm ve Milliyetçiydim, Milliyetçi Hareket Partisine geldi ve gitmeyeceği sözünü verdi. Ve bunu kameralar karşısında ve Kanal68 tvde canlı olarakta yayınlandı. Ama geldi geçti tabiî ki referandum sonunda bazı sözlerin konuşmaların dolayı Niyazi Alçay karalamaca sözler konuştu. Ve bunu konuştuktan sonrada Milliyetçi Hareket Partisinden sandılar ki Niyazi Alçay istifa etti. Niyazi Alçay istifasını ettiğinde bizim ihraç kararımız genel merkeze ulaşmıştı. Bu arkadaş istifasını ilçeye göndereceği yerde ile göndermiştir. İlden geldi ve Niyazi Alçay partimizden ayrıldı. Niyazi Alçay Eski Ak partili olduğundan o günün şartında Milliyetçi Hareket Partili seçmenleri tanıyamadı ve tanımadı. Yine Ak Partideki oy veren kişilere hizmet yaptı.

 

 Mustafa YOL: Niyazi Alçay kazandıktan sonra sizi arabasına almadığı söyleniyor. Siz demişsiniz ki “başkan programa gidiyorsan beni de götür” demişsiniz. Başkan Niyazi Alçay ise size “Ben Ak Partinin ilçe başkanını götüreceğim” dediği lafı ortada dolaşıyor. Bunun gerçeklik payı nedir?

 

Zübeyir DAĞLI: Ben Ak Partinin İlçe başkanını götüreceğim veya şunu yapacağım, bunu yapacağım diye böyle bir sözde bulunulmadı. O günün şartında partimizden ayrılmıştı. Partimizin ayrıldığı içinde belki bir yanlış anlaşılma olurcasına arabasına beni almak istemedi. Ama ben Ak Parti ilçe başkanını götüreceğim demedi. Arabasına o günün şartında beni almadı. Ben şu anda seçmenlerimizin yanı Milliyetçi Hareket Partisinin ben küskünlüğünü bir türlü anlayamıyorum. Çünkü, Niyazi Alçay Milliyetçi Hareket Partisinden kazandıktan sonra bir sene içerisinde partimizden ayrıldı. Partimizden ayrıldıktan sonra Milliyetçi Hareket Partili seçmenlerimizin buna tepki göstererek partimizle küskünleşiyor. Milliyetçi Hareket Partisi yerinde duruyor. Milliyetçi Hareket Partisi 5 yıldan beri ayakta durmak için  her türlü imkanlarını ve her türlü ihtiyaçlarını kullanıyor. İlçe başkanı bazı internet köşelerinde atmışlar .Milliyetçi Hareket Partisinin binası kapatılmış, partinin ilçe başkanı başka yerlerde geziyor,ve Milliyetçi Hareket Partisi yokmuş deniliyor. Milliyetçi Hareket Partisinin ilçe başkanı partide duruyor,çalışıyordur. Milliyetçi Hareket Partisini yok saydık diyerekten Ak Partiye geçen belediye başkanına nazaran Milliyetçi Hareket Partisi bitti derken, genel seçimlerde bin 800’ün üzerinde oy alıyor. Bu nedenle Milliyetçi Hareket Partisinin tabanıdır. Çünkü bu Milliyetçi Hareket Partisinde bu taban olduğu bir müddet hiç kimse hiçbir zaman seçimi kaybetmez. Ben kaybetmeyeceğimizi hiçbir zaman için sanmıyorum.

 

 Mustafa YOL: İlçedeki vatandaşlar partinin taban kısmı  yok ki, İlçede Milliyetçi Hareket Partisi yok ki, sadece Necati Belgemen var” diyorlar. Niyazi Alçay MHP’nin adayı oldu ve kazandı. Ama sokaktaki vatandaş MHP’nin işi görülmediki Necati Belgemin’in işi görüldü” diyorlar. Bu konuda neler söylersiniz?

 

 

Zübeyir DAĞLI: Ben şimdi şöyle bir şey söyleyeyim,Necati Belgemen’in işi görüldü deniliyor. Necati Belgemen’in hangi işleri görüldü. Necati Belgemen ise partimizin bir mensubu, Milliyetçi Hareket Partisinin bir delegesi, Necati Belgemen’in üzerini niye suçluyorlar. Necati Belgemen’in hangi işleri görüldü.

 

 

 

Mustafa YOL: Halk arasında Niyazi Alçay kazandıktan sonra, aldığı adamları Necati Belgemen’in demesi ile aldığını düşünüyorlar bu konuya ne diyorsunuz?

 

Zübeyir DAĞLI: Belediye başkanı Necati Belgemen’miş gibi bir ortam getiriliyor. Ama ben Necati Belgemen’e sorduğumda, Necati Belgemen’de bana şunu söylüyor. Benim sözlerim geçmiyor. Belediye başkanı ve mühür burada Necati Belgemen’i neden suçlu yapıyorlar. Benim işimi Necati Belgemen yapmadı. Belediye başkanı Niyazi Alçay’da Milliyetçi Hareket Partisinden gitmiş. Bu sokaktaki vatandaşlarımız Necati Belgemen faktörüne bu kadar kızarken bunlara kızacaklarına, sokaktaki o MHP’li vatandaşlarımız yani tabandaki vatandaşlarımız, Niyazi Alçay Milliyetçi Hareket Partisinden istifa ettikten sonra Samanyolu TV’de açıklama yapıp, Milliyetçi Hareket Partisi hakkında bazı olumsuz  sözler derken neden ses çıkarmadılar. O taban deseydi Niyazi Alçay’a  “arkadaş sen partimizden kazandın sen bunu nasıl söyledin” diyerekten onu sormamışlar. Çünkü bu güne kadar sorulmamış, sorulmadığı içinde o zaman tabanımızın Milliyetçi Hareket Partisi yok, diye bir anlamı olamaz. Necati Belgemen faktörüne geldiğimizde, şöyle bir şey söyleyeyim Necati Belgemen büyüğümüz yıllardır bu davanın içerisinde bu davayı bırakmaz, rektörlüğe gittiğimizde Ak Partinin adayını bana neden soruyorsunuz. Benim partim var. Demişti.

 

Mustafa YOL : Başkanım şu anda partinizin üç tane aday adayı mevcut. Bu üç isim Hilmi Yol, Keramettin Altan, Salih Talaşlı. Bu isimler altı aydır çalışıyorlar. Bu aday adayları basına yaptıkları açıklamada, bizim hangimiz gösterilirsek gösterilelim, üçümüz birimiz için çalışacağız” dediler. Bu üç kişinin dışında bir aday çıkması durumunda, birilerinin yönlendirmesiyle bu üç isim karşı çıkarsa ne olur? Bu konuda ki görüşünüz nedir.

 

Zübeyr Dağlı : Partimizin adaylıkla ilgili bir süre bildiren genelgemiz yok. Ancak şunu söyleyeyim, bütün aday adayı arkadaşlarımızın hepside benim için eşittir. Ben şöyle bir şey düşünüyorum. Eğer adaqy adaylarımızın birisine başlık verildiği zaman, diğer adaylarında bir görev almalarını istiyorum. Faka şimdi şöyle bir şey söyleleyim. Henüz resmi başvurular başlamadı. Bu nedenle aday adayı arkadaşlarımızın adaylıkları sadece sözde. Resmi olan bir başvuru yok. Resmi başvurularımız başladığı zaman, biz istiyoruz ki hangi aday Eskil’de güçlü olur, onunla yola  gidelim. Biz teşkilat olarak bunun hesabını yaparız. Eğer sırayı alamayan arkadaşımız, bana sıra verilmedi diye bir küskünlük yapacaksa, o aday arkadaşımız Milliyetçi Hareket Partili değildir. Burada süreci bekleyeceğiz, sürecin sonuna kadar takip edeceğiz. Beklide bize bırakılmadan il bu işte önder olacak. Beklide sistem Genel Merkezden gelecek. Henüz bir netlik yok ortada. Son söyleyeceğim, arkadaşlarımızın süreç içerisinde aday adaylarının çoğalacağını beklemeliler. Belki üç olacak, belki daha fazla. Arkadaşlarımız bir yıldır, belki altı aydır uğraşmışlar, fakat  daha etkin olan bir arkadaşımız aday adayı olabilir.

 

Mustafa YOL :  Başkanım geçen seçimde parti olarak aday adayı olan Coşkun Kotuk’a bekle dediniz. Daha sonra Ak Partinin aday adayı Niyazi Alçay aday gösterildi.

 

Zübeyr Dağlı :  Ak Partiden basın aracılığı ile  veya resmi/ gayriresmi aday adayı olan bir ismi kesinlikle MHP’den aday yapmayacağız. Birileri bile olsa bu dönem kesinlikle MHP’ye etki yapamayacak. Geçen dönem yaşadıklarımız ortada.

 

Mustafa YOL : Başkanım aday adaylarınız ortada. Hala ne için bekleniyor? Vatandaş Necati Belgemen’in istediği ismin gösterileceğini ifade ediyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

 

Zübeyr Dağlı : Kesinlikle kabul etmiyorum. Necati Belgemen’in ismi belirleyeceği söylemlerini kesinlikle kabul etmiyorum. Bunu size açıkça söylüyorum. Biz burada kazanacak bir adayı göstereceğiz. Biz kamuoyu araştırması yapacağız. Bütün aday adayı arkadaşlarımıza söyledim. Yapılan araştırmalar sonucunda başarılı olacak arkadaşla yolumuza devam edeceğiz. Birilerinin dayatması, birilerinin çalışması gibi bir ortam söz konusu bile değil.

 

Mustafa YOL : Veteriner Nazım Keskin’in aday adaylığı konusunda ne diyeceksiniz?

 

Zübeyr Dağlı :  Nazım Keskin’in aday adaylığı konusunda herhangi bir malumatım yok. Benim ne aday adayı ol, nede aday ol gibi bir görüşmem olmadı. Aday adaylığı konusunda herhangi bir malumatım yok. Fakat aday olması için uğraşanlar olduğu söyleniyor, bende sizin gibi vatandaştan duyuyorum. Ben Nazım Keskin’in işyerine dahi varmamaya özen gösteriyorum. Çünkü hiçbir yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için. Benim yıllardır samimi olduğum bir partili. Fakat süreç önemli bir süreç. Eğer ben Nazım Keskin’le davayı kaybedeceksem,i arkadaşım olması hiç önemli değil. Eğer burada kazanacağım Hilmi Yol ise, Keramettin Altan ise, Salih Talaşlı ise yola o isimlerden birisi ile devam edeceğiz. Ben sokaktaki halkın gönlünde ki adayla yola giderim.

 

Mustafa YOL. Ak Partinin tarımla ilgili politikasını nasıl buluyorsunuz?

 

Zübeyr Dağlı:  Ak Partinin tarımla ilgili politikası zehir zemberek. 2002 yılına kadar çiftçimiz bankalara borçlanmamış, yani kendi halinde , kendi yolunda  gidiyor, kaldırdığı mahsül yapılan harcamayı ödediği gibi kar ediyordu. Çiftçi iyi durumdaydı. Dünya ve  Türkiye’de çiftçi olmadığı zaman ne şehirli olur, ne memur, nede sanayici olur. Ana temel tarımdır. Fakat 2002 yılından sonra yeni bir  süreç başladı. Tarımı baltalama süreci. 2002 öncesi 400 lira olan buğdayın fiyatı 2002 sonrası çok az yükselirken, mazot ve gübrenin fiyatı neredeyse dört katına çıktı. Burada tarımın iyi olduğundan söz etmek mantıksız olur. Pancarın durumunu anlatmaya gerek yok. Desteklemelerden bahsediliyor. Bu desteği ilk getiren 2002 yılında MHP’li bir bakandır. Destekleme ilk başladığında 16 liradan başlamıştı. O günlerle kıyaslanan mazot 5,00 tl’ye yaklaşmasına rağmen destekleme artacağı yerde düşmüş durumda. Bu durumda çiftçinin durumu nasıl olabilir ki? Çiftçinin elinde bir tane tapu kalmadı. Tapular tüm bankalara gitti.

 

Mustafa Yol:. Son olarak ne söylemek istersiniz?

 

Zübeyr Dağlı:  Çiftçimizin uyanması lazım. Birilerinin mesajıyla, birileri diyor ki “eğer MHP iktidara gelirse faiz tavan yapar, o zaman siz bankalara borcunuzu ödeyemezsiniz”. Buna kesinlikle kanmayın. İnandırıcı bile değil. Asla böyle bir şey olamaz. Zaten şu anda o durumdayız. Sizi bağlamışlar. Bu korkuyu hiç yaşamasınlar. Bu Eskil’de milliyetçi Hareket Partisini birinci parti yapmak için vatandaşlardan destek bekliyorum. Herkesi saygıyla selamlıyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00