• BIST 9942.91
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Caymaz'dan İstanbul'un Fethi Programına Davet

Caymaz'dan İstanbul'un Fethi Programına Davet
​Anadolu Gençlik Derneği Eskil Şubesi İstanbul ve Kocaeli gezileri ile birlikte İstanbul’un fethi kutlamaları için 27 Mayıs 2016 Perşembe günü Eskil’den otobüs kaldıracak.

Programa katılmak isteyenler için, öğrenci 80 TL, sivil 100 TL olduğunu ifade eden AGD Eskil Şube Başkanı Yusuf Caymaz, “Hepinizin malumudur ki, bu yıl gerek ülkemiz, gerek İslam dünyası, gerekse de dünya tarihi açısından fevkalâde öneme haiz olan İstanbul'un Fethi'nin 563. sene-i devriyesini idrak etmekteyiz. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'u fethederek fethin ne demek olduğunu bütün dünyaya öğretmiştir. Bu genç ve azimli padişah, zaferini masum halkı öldürerek kirletmemiş, bilakis gösterdiği tevazuu ve hoşgörüyle kalpleri fethetmiştir. İstanbul'un gayri Müslimleri “Kardinal şapkası giymektense Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederim.” diyerek bu gerçeği ifade etmişlerdir. İstanbul'un Fethi, yıkılmaz sanılan Bizans surlarının yıkılabileceğini, sağlam imanın tekeden bile süt çıkarabileceği gerçeğini ortaya çıkarmıştır.” Dedi.

Caymaz sözlerini şöyle sürdürdü, “İstanbul'un yanında Fatih Sultan Mehmet'in bize bıraktığı miras, onun örnek hayatıdır. İman, azim, kararlılık, büyük hedefler tayin etme, başarıya kilitlenme, ilme tutkunluk, hoşgörü, hakka ve hukuka bağlılık, adalet bunlardan bazılarıdır. Fethi kutladığımız şu günlerde, asıl idrak etmemiz gereken, bu manevî mirası yaşatma şuurunu kazanmamızdır. Kuvveti üstün tutma, maddiyatçılık ve nefsin esaretinin hüküm sürdüğü bir dünyada fetih ruhuna her zamankinden daha fazla muhtacız. Toplumun her türlü kültürel, tarihî ve manevî mirasının korunması, yaşatılması hususunda kendine düşen yükümlülükleri ertelemeden yerine getiren AGD olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da fethin anlamından planlı, programlı şekilde adım adım uzaklaştırılan gençliğimize fethi anlatmak için ülke çapında faaliyetler düzenliyoruz. 27 Mayıs 2016 Perşembe günü Eskil’den otobüs kaldıracak olan programa katılmak isteyenler için öğrenci 80 TL, sivil 100 TL’dir.” diyen Caymaz programa başta gençler olmak üzere herkesin davetli olduğunu sözlerine ekledi.

Ayrıntılı bilgi için:

0382 411 44 44

0553 589 68 68 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00