• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Çanakkale 100 yıl değil 100 asır değil kıyamete kadar geçilmez!

Çanakkale 100 yıl değil 100 asır değil kıyamete kadar geçilmez!
Eskil Ülkü Ocakları Çanakkale zaferinin 100. Yılı münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

Eskil Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Güdendede yazılı basın açıklamasında;

                Şanlı Türk Milletinin özgürlük mücadelesinin işgalci batıya geçit vermeyerek dur dediği Çanakkale zaferinin 100. Yılını gururla idrak etmekteyiz. Çanakkale zaferi, belgesellere, filmlere, satırlara sığdırılamayacak kadar şanlı bir zaferin adıdır. Zafer sarhoşu olup Türk vatanına gözünü diken batıya atılan en büyük şamardır.

                Dünyanın dört bir yanında oluk oluk kan akıtıldığı 1. Dünya savaşı en zor ve kanlı yönünü Çanakkale’ye gösterdi. Mesele küçük bir kara parçası olarak bilinse bile asıl olan varlığına, birliğine ve bağımsızlığına kast edilen bir milletin zor şartlar altında büyük bir milli duruş sergileyerek ayağa kalkıp düşmana karşı asil bir mücadele vererek tarihin şanlı sayfalarına isimlerini yazdırmalarıdır.

                Dün Çanakkale’yi savaşarak geçemeyeceğini anlayan düşmanlar, bugün hala devletin bölünmez bütünlüğüne zarar vermek için mücadele etmektedirler. Bin yıllık kardeşliğin arasına nifak tohumu ekmeye devam etmektedirler. Nitekim dün Çanakkale’yi geçemeyenler, bugün Diyarbakır’ı, Hakkari’yi, Tunceli’yi geçmeye çalışmaktadırlar.

                Çanakkale’de, Diyarbakır’da, Konya’da, Tunceli’de, Aksaray’da, Hakkâri’de ve nitekim Edirne’den Kars’a bir beden bir bütün olan şanlı milletimiz bin yıllık kardeşlik hukukuna her daim sahip çıkacaktır. Bu bağlamda Çanakkale’yi geçilmez yapan o milli ruh Türk Milletinde her daim mevcuttur.

                Bu Duygu ve düşünceler ile Çanakkale zaferinin 100. Yılında Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kahraman şehit ve askerlerimizi rahmetle, özlemle ve minnetle anıyoruz! Çanakkale 100 yıl değil, 100 asır değil kıyamete kadar asla geçilemeyecektir!

 

Mustafa Güdendede

Eskil Ülkü Ocakları Başkanı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00