• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Berbere gitti dükkanı yandı

Berbere gitti dükkanı yandı
Berbere gitti dükkanı yandı

Konya'da, sabah saatlerinde iki farklı adreste çıkan yangında, 1 ev ile 2 dükkan kullanılamaz hale geldi.
İlk yangın, saat 08.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Aksinne mahallesi Parmakçı Mescidi Sokağında bir evde çıktı. Suriyeli mültecilerin kaldığı evde sobadan çıkan kıvılcım eşyalara sıçrayınca yangın başladı. Kısa sürede büyüyen alevleri görenler itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ile ambulans ve polis sevk edildi. Evin çevresindeki elektrik akımı kesilirken yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Kendilerini son anda dışarıya atan ev sakinlerinden 30 yaşındaki Alaaddin Mustafa hafif yaralandı. Vücudunda kısmi yanık olduğu tespit edilen Suriyeli yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

"BERBERE GİTTİ DÜKKANI YANDI"
İkinci yangın, saat 09.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Şükran Mahallesi Hançerli Sokağında bir iş yerinde çıktı. 66 yaşındaki Muammer İpek tarım ilaçları sattığı iş yerinde ocaktaki çayı demledikten sonra yakındaki berbere tıraş olmaya gitti. Yaklaşık 10 dakika sonra berberden dönen iş yeri sahibi, dükkanını alevler içinde buldu. İlk önce çevredeki esnafın yangın tüpleriyle müdahale ettiği alevler kısa sürede büyüyerek yine aynı kişinin sahibi olduğu çay ocağına sıçradı. Alevler çevredeki bir esnafın cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. İhbar üzerine olay yerine çağrılan itfaiye, yangını 1 saatlik çalışmanın ardından söndürdü.
Ekmek teknesi yanan Muammer İpek, dükkanı açtığını ve çayı demlediğini belirterek "Sonra berbere tıraş olmaya gittim. Geldiğimde içeriye dumandan giremedim. Komşuları çağırdık ama alevler birden yükseldi” ifadelerini kullandı. İtfaiye tarafından elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında iki dükkan ve depoları kullanılamaz hale geldi.
Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.yangin--(3).jpgMERHABAHABER.COM

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00