• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Bayram Yaklaşıyor, fiyatlar cep yakıyor.

Bayram Yaklaşıyor, fiyatlar cep yakıyor.
2015'de kurbanlık fiyatları el yakacak. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bölgemizde Kurbanlık fiyatları ne kadar diye merak eden vatandaşlar minimum 600 TL'yi gözden çıkaracak.

2015'de kurbanlık fiyatları el yakacak. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bölgemizde Kurbanlık fiyatları ne kadar diye merak eden vatandaşlar minimum 600 TL'yi gözden çıkaracak.
Et fiyatlarındaki artış yüzünden kırmızı et almakta güçlük çeken vatandaş, Kurban Bayramı'nda koyun kesebilmek için en az 600 TL'yi gözden çıkarmak zorunda.
Fiyatların bu denli artmasının altında Türkiye'de yeteri miktarda kurbanlık besinin bulunmaması yatıyor.
Besiciler, Türkiye genelinde hayvan sayısının az olduğunu ve maliyetlerin arttığını, bunun da ister istemez fiyatlara yansıyacağını belirtiyor. Kurban fiyatlarının küçükbaş hayvan için 600-1200, düve için 4000-7000, tosun için ise 10-15 bin lira arasında olacağı tahmin ediliyor.
FİYATLAR YÜZDE 50 ARTTI
Türkiye'de geçen yıla oranla kurbanlık fiyatlarının ortalama yüzde 50 oranında arttığı, bu durumun çiftçilerin yeterince büyük ve küçükbaş hayvan yetiştirememesinden kaynaklandığı belirtiliyor.
Kurban Bayramı yaklaştıkça, kurbanlık satışları da yoğunlaştı. Vatandaşlar kurbanlık alabilmek için çeşitli çiftliklere gitmeye başladı. Ancak ete gelen zamlardan dolayı vatandaşlar umdukları fiyatlara kurbanlık bulamayabiliyor. Bu durumdan satıcılar da şikayetçi. Ancak kendilerini savunan üreticiler, ete gelen zam ve yem fiyatlarını adres gösteriyor. Kurban bayramı yaklaştıkça et fiyatlarının artış gösterebileceği de iddia ediliyor. Geçen yıl alınan kurbanlık fiyatları ile bu yıl arasında hayli fark olması da vatandaşların kurbanlık almasını zorlaştırıyor.
"VATANDAŞ KÜÇÜKBAŞ HAYVANA YÖNELİYOR"
İlçemizde büyükbaş hayvan fiyatlarının yüksek olmasıyla şimdilik vatandaş küçükbaş hayvana yöneliyor. 4 kişinin birlikte kestiği büyük baş hayvanın kişi başı maliyeti 1000 tlnin üzerine çıkarken,  bu miktar küçükbaş hayvanda ise daha düşük. Küçükbaş hayvan satıcısı Mahmut Özgiray açıklamasında,”Büyükbaş hayvanın fiyatı geçtiğimiz yıllara nazaran biraz daha yüksek. Buda alım gücünü azaltıyor. Küçükbaş hayvan daha hesaplı. Alternatifi çok olduğu için daha fazla rağbet görüyor” dedi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00