• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Başkan Mehmet Hançerli; Miraç Kandili Mesajı

Başkan Mehmet Hançerli; Miraç Kandili Mesajı
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, bir çok hikmeti ve ilahi sırları bünyesinde barındıran ve 15 Mayıs Cuma günü idrak edeceğimiz Miraç Kandili ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, bir çok hikmeti ve ilahi sırları bünyesinde barındıran ve 15 Mayıs Cuma günü idrak edeceğimiz Miraç Kandili ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli yayımladığı mesajda şunları kaydetti: “ Bu gece, peygamberimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen Miraç Gecesidir. Hicri Recep ayının 27. Gecesinin tanık olduğu bu ‘Büyük Buluşma’ bizlere insanın ilahi rızaya ve desteğe ulaştığı akıl ve idraki zorlayan nice üst derecelere ulaşabileceğini gösterdiği gibi, manevi alemde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmenin öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten her şeyin sahibi olan Yüce Allah’a bağlılık ve boyun eğmeden geçtiğini hatırlatmaktadır. Bu gecede farz kılınan ve bizzat Peygamberimizin tarafından müminlerin miracı olarak nitelendirilen namaz da iç dünyamızdaki yükselişi ve arınmayı ifade eder. Miraç bir arınma ve Allah’a yükseliştir. İnsanın erdem yolculuğu, maneviyata yükseliş hikâyesidir. Sadece Mescid-i Haram, Mescid-i Aksa ve varlığın düzeylerinde, hakikat göğünün katmanlarında değil, insanlığın Allah’a ulaşan yolunun duraklarında da gerçekleşmiş kutlu bir yolculuktur.” dedi.

 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ; Miraç kendi semamıza, yani kalbimize ve iç dünyamıza bir yolculuk yapmamıza, arınmamıza, âlem-i İslam’ın ve bütün insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine vesile olsun. Bu münasebetle Tüm Konya'lı hemşehrilerimizin ve tüm İslam Aleminin mübarek Miraç kandillerini tebrik eder, ülkemiz ve tüm insanlık alemine mutluluk ve huzur getirmesini dilerim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00