• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Başkan Hançerli'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Başkan Hançerli'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Başkan Hançerli'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Türkiye mozaiğinin barış ve bağlılık içinde yaşamasına imkân veren Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Hançerli mesajında  "Cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en büyük mirastır" ifadesine yer verdi.

 

Cumhuriyeti milli tarihimizin kaydettiği en büyük atılım olarak değerlendiren Başkan Hançerli, mesajında şunları söyledi:

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923 tarihinde 'Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği Cumhuriyeti, Türk Milletine bırakılmış en büyük mirastır. Bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan Cumhuriyet misakının temelini, ülkesine sadakatle bağlı tüm yurttaşların eşitliği ve özgürlüğü fikri oluşturmaktadır. Cumhuriyet eşitlik, özgürlük ve uygarlıktır. Cumhuriyetimizin en önemli özelliği, herkes tarafından benimsenmiş, kavranmış ve herkes tarafından kucaklanmış olmasıdır. Bu, Cumhuriyetin ebediyete kadar varlığının en önemli güvencesidir ve milletimiz bugün geldiğimiz noktadan daha ileri ufuklara ancak Cumhuriyetle varabileceğinin bilincindedir. Geçmişimizle aydınlık yarınlarımız arasındaki en önemli köprü olan Cumhuriyet, bizi daha nice bin yıllara taşıyacaktır. Cumhuriyet, şanlı bir tarihe ve büyük bir medeniyete sahip olan büyük Türk Milletinin özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olmuştur dedi.

 

Başkan Hançerli son olarak; “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizle gazilerimizi rahmet ve şükran ile anıyorum. Cumhuriyetin 90. yıldönümü kutlu olsun.” dedi

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00