• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

Başkan Hançerli’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

Başkan Hançerli’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli 30 Ağustos zafer bayramı münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Hançerli Mesajında;

        Bağımsızlık mücadelemizin en önemli aşamalarından olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, hürriyet ve istiklalimizi kazandığımız büyük bir zafer günüdür. Ecdadımız; yokluklar içinde ve en ağır şartlar altında, yedi düvele karşı tarihte benzeri görülmemiş bu destanı yazmıştır. Mücadele ile kazanılan bu büyük zafer, milletimize umut, güç ve güven aşılamıştır.  

 

        Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşında, büyük bir taarruzla düşmanı yok etme kararı alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ordularına: "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz." emrini verdi. Verilen emirden sonra, kazanılan büyük zaferlerin Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taçlandırılması, Türk milletinin hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini, vatan topraklarına olan sevgisini tüm dünyaya ilan etmiştir.

 

               Aziz milletimizin tarihe altın harflerle yazdırdığı şanlı kahramanlık destanlarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramının, tüm ulusça birlik ve beraberliğimizin tek vücut olmuşcasına devam etmesini ve dış mihraklara ders olmasının bir göstergesi olduğunu belirten Başkan Hançerli, "Bizlere canlarını vererek emanet ettikleri vatanımızda, şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Aziz vatanı korumak ve bir karış dahi toprağını vermemek için bağımsız bir Türkiye için canlarını, kanlarını hem şanlı geçmişimizde hem de günümüzde bu uğurda feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00