• BIST 9524.59
  • Altın 2489.437
  • Dolar 32.5108
  • Euro 34.7039
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Başkan Hançerli “Kadir gecesinin feyz ve bereketi üzerimize olsun”

Başkan Hançerli “Kadir gecesinin feyz ve bereketi üzerimize olsun”
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, mesajında;

Başkan Hançerli “Maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan ayının son günlerini idrak ederken Yüce Allah’ın lütfuyla 13 Temmuz Pazartesi’yi 14 Temmuz Salı’ya bağlayan gece ‘Kadir Gecesi’ne ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayacağız.Sema kapılarının açılarak esenlik ve güvenliğin her tarafa yayılacağının, Cenab-ı Mevlâ’ya açılan ellerin, yükselen dua ve yakarışların kabul edileceğinin bildirildiği bu geceyi ‘bin aydan daha hayırlı’ kılan, Kur’an-ı Kerim'in bu gecede indirilmesidir. Mükâfatların sınırsız olarak verildiği Kadir Gecesi, kişinin kendine dönerek gaflet içinde geçirmiş olduğu günleri sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediği hatalara tövbe etme ve af dileme, bir daha yapmama kararlılığını Yüce Yaratıcımızın sonsuz rahmet ve mağfiretini umarak yineleme, sevgi ve bağışlamanın herkesi kucaklaması için bu yolda yeni adımlar atma zamanıdır. Bize manevi derinliğinde arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve geceler, yaşantımızda kalıcı değişiklikler meydana getirmediği müddetçe tam anlamıyla idrak edilmiş sayılamaz. Bu sebeple ibadetlerimizde ve ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli bir husus olduğunu bilmeli, her ayı Ramazan ve her geceyi Kadir Gecesi gibi yaşamaya gayret etmeli, dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine; sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmalı, yetimlerin, kimsesizlerin, fakir ve muhtaçların yüzünü güldürmeli, onlara yardım elimizi uzatmalıyız. Bununla birlikte, İslam coğrafyasını bir mazlumiyet coğrafyası haline getirmek isteyenlerin uyguladığı zulüm, şiddet, cinayet ve tüm insanlık dışı eylemler mübarek zamanlarımıza gölge düşürmemelidir. Zira Müslüman ruhu ancak bu zamanlarda gerçek anlamda dirilebilir.” dedi.

 

        Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere bütün İslam âleminin mübarek Kadir Gecelerini en güzel dilek ve duygularla tebrik ediyor; Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, İslam dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, akan kan ve gözyaşının zaman kaybetmeden durmasını, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

 

KARATAY’DA CAMİLER KADİR GECESİNDE GÜL KOKACAK

 

 

Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri Kadir Gecesi münasebetiyle Karatay’da bulunan camilerde temizlik ve yıkama çalışmalarına ağırlık verdi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, ramazan ayı içerisinde özellikle Kadir gecesi öncesi ilçe genelinde bulunan camilerin bahçelerini, duvar diplerini ve çevrelerini düzenli olarak temizlediğini, arazöz ile yıkadığını ve süpürgeli araçlar ile süpürdüğünü belirterek bu çalışmalar esnasında cami ve çevrelerinde kalıcı gül ve iğde esanslı kokular kullanıldığını kaydetti. Mehmet Hançerli “Yapılan uygulama ile camiye gelen vatandaşlarımızın hoş kokular içinde ibadetlerini yapmaları sağlanmaktadır. Bu kapsamda Dolapoğlu Cami, Büyüksinan Cami, Sekiz Köşe Cami, Karaciğan Cami, yıkanmış ve program dahilindeki tüm camilerimizde benzer şekilde temizlik çalışmaları yapılacaktır.” dedi.

 

 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ilçe genelinde temizlik çalışmalarına önem verdiklerinin altını çizerek vatandaşların rahat bir bayram geçirmeleri için çalışmaların aralıksız devam ettiğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00