• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Başkan Hançerli 2014’ü Değerlendirdi

Başkan Hançerli 2014’ü Değerlendirdi
Başkan Hançerli 2014’ü Değerlendirdi

 

Göreve geldikleri günden itibaren Karatay’ı geliştirerek yeni bir kimlikkazandırdıklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yeniBüyükşehir Yasası ile 2014 yılında gerçekleştirilen yatırımları değerlendirerek“2014 yılında kazanan Karatay ve Karataylı hemşerilerimiz olmuştur” dedi.

 

Karatay Belediyesi olarak 2014 yılında yatırımların hızlı bir şekilde devamettiğini dile getiren Başkan Hançerli; özellikle Büyükşehir Yasası ile birlikteşehir merkezindeki yatırımların taşraya aktarılması noktasında KaratayBelediyesi'nin büyük projelere ve hizmetlere imza attığını belirtti. YeniBüyükşehir Yasası ile birlikte 2014 yılında taşraya yapılan hizmetlerisıralayan Başkan Hançerli; " 29 yeni mahallede asfalt çalışmaları, mailiinhidam yapıların yıkım çalışmaları, tatlı su depolarının yerleştirilmesi,çocuk oyun gruplarının yapılması ve okul bahçelerinin düzenlenerekağaçlandırılması, süt depolama merkezlerinin yapılması gibi çalışmalarıtamamlayarak hizmete sunduk" dedi. Ayrıca İsmil'de yapılan kapalı pazarmarketin yapımının sona geldiğini belirten Başkan Hançerli, hizmetlerin şehirmerkezinde de aralıksız devam ettiğini vurguladı.

 

2014 yılı içerisinde Karatay'a 200 bin tona yakın asfaltın döküldüğünübelirten Başkan Hançerli; ikinci yüzme havuzunun tamamlanarak hizmeteaçıldığını, üçüncü yüzme havuzunun ise tamamlanmak üzere olduğunu ve açılışahazır hale geldiği söyledi. 3 farklı bölgede 700 kişi kapasiteli düğün salonuve sosyal tesisin hayata geçirildiğini söyleyen Başkan Hançerli; prensip olarakşehir merkezine yapılan her hizmetin ve yatırımın Karatay sınırları içerisindetüm bölgeye ulaştırdıklarını ve özellikle iş makinesi alımı, karla mücadelearaçları, temizlik araçları alımında belediye olarak gerekenin yapıldığınıbelirtti. Sağlık hizmetlerine verdikleri önemi de dile getiren Başkan Hançerli;Kalenderhane Mahallesi ve Ulubatlı Hasan Mahallesine 2 adet Aile SağlığıMerkezi kazandırdıklarını belirtti. Ayrıca merkezi hükümetimiz tarafındanyapılacak olan Şehir Hastanesi ile birlikte Nakipoğlu Bilgi Hastanesinin NumuneHastanesi ile yapılan protokol doğrultusunda hemşerilerimizin istifadesinesunulacağını söyledi.

 

2014 yılında Kentsel Dönüşüm Projelerine de önem verdiklerini belirtenBaşkan Hançerli; "En önemli projelerimiz arasında Kentsel Dönüşümgelmektedir ve 2014 yılı içerisinde toplamda 6 milyon 500 bin m² alandauygulanmıştır. Bu kapsamda ilk tapular Ulubatlı Hasan Mahallesindevatandaşlarımıza verilmiştir ve diğer mahallelerde verilmeye devamedecektir" dedi. Bir diğer Kentsel Dönüşüm Projesi olan Şehitlikkarşısında  yer alan 230 bin m² alanda yapılan çalışmaların sona geldiğinive tamamlandığında bu bölgede ticari alanların, konaklama ve eğitimtesislerinin yapılacağını dile getiren Başkan Hançerli; 2014 yılı içerisindeyapımına başlanan ve Karatay sınırları içerisinde yer alan raylı sistemçalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekküretti.

 

Merkezi hükümet, Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi olarak Karatayiçin gereken herşeyin yapıldığını ve yapılamaya devam edeceğini belirten BaşkanHançerli, Hz. Mevlana'nın diyarına yakışanı yaptıklarını ve bundan dolayı dagurur duyduklarını sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00