• BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Başkan Alçay,” Eskil 2 Liseyi’de Hak Ediyor

Başkan Alçay,” Eskil  2 Liseyi’de Hak Ediyor
Gündem Eskil Gazetesi ve haberfark.net'te yapılan bir haber ile değişti

Söz konusu habere göre Eskil'de bazı siyasiler Sağlık Meslek Lisesini istemiyor muydu?
Haberde; Geçtiğimiz haftalarda ilçemizi ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı konuşması esnasında bir vatandaşımızın Sağlık Meslek Lisesi isteğine, “Sen söz ver senin sözün benim sözümdür” diyerek  Meslek Lisesi  sözü vermiştir. Aşçı, Sağlık Meslek Lisesi için girişimlerde bulunmuş, yeni yapılan çok programlı lise binasının Sağlık Meslek Lisesine tahsis edildiğinde, Bakanlık oluruyla Eskil'e Sağlık Meslek Lisesi açılması yönünde karar alındığı öğrenildi. Daha sonra bazı siyasiler Sağlık Meslek Lisesi yerine çok programlı lise olsun“ diye girişimlerde bulunduğu iddia edildi. Vatandaşlar ise önce Sağlık Meslek Lisesi sonra Ç.P.L. açılsın istiyor. Sağlık Meslek Lisesi bakanlık oluruyla açılırken, Çok Programlı Lise Valilik oluruyla açılmaktadır. İfadeleri yer aldı.

Alçay Sağlık Meslek Lisesini istemiyor mu?

İddiaların dayanağı bir anda Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay'a çevrildi. Niyazi Alçay ile yaptığımız görüşmede…Alçay, “Ben Bu ilçenin Halk tarafından seçilmiş Belediye Başkanıyım, Sanat okulunun İlçemiz için bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.  Sağlık Meslek Lisesi'nin de Eskil için bir ihtiyaçtan öte zaruret olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla Sağlık Meslek Lisesine açılmasına karşı çıkmam söz konusu bile olamaz. Benim bu konu ile ilgili tek görüşmem İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hacı Ömer Kartal ile olmuştur. Ona da söylediğim tek söz “Eskil'e Sağlık Meslek Lisesi açılsın fakat Meslek Lisesi Eskil için bir ihtiyaç ondan vaz geçilmesin” dedim resmi bir müracaatım kesinlikle olmamıştır. Bunları ifade edenler hakkımda karalamadan başka bir şey değildir. 

ESKİL 2 LİSEYİ'DE HAK EDİYOR

Eskil büyük bir ilçe konumuna geldi. Eskil 2 liseyi de hak ediyor. Açılacaksa ikisi de birden açılmalı bunun örneği var mı? Evet var Bor Fen Lisesinin “2011-2014 YILI Stratejik Eylem Planında“ da Niğde Bor'a Fen Lisesi açılıyor, Fen Lisesinin binası olmadığı için Bor Fen Lisesi Atatürk Anadolu Lisesinin bir bölümünde eğitime başlıyor. 1,5 yıl sonra kendi binasına taşınıyor. 


Sonuç olarak Ben ilçeme sağlık meslek lisesinin gelmesini herkesten çok ben isterim çok programlı lise eğitimine başlar bir bölümü geçici olarak Bor Fen Lisesi örneğinde olduğu gibi geçici olarak kullanılır. Bina yapımı için karar alınır sağlık meslek lisesi için yeni bina yapılır ve yeni binasında eğitime devam eder. 
İkinci olarak Yeni Açılmak üzere olan bir okul binası yerine Yatılı sağlık Meslek Lisesine uygun Atatürk YBO tercih edilebilir. Böylelikle ilçemiz ihtiyacı olan 2 okula birden kavuşmuş olur. Benim için 1 Okul kazanayım derken diğer okuldan vazgeçmek olmaz. Bina çözülemeyecek sorun değildir.
İşte iddia edilen Bor Fen Lisesi'nin o planı!

BOR FEN LİSESİ 2011-2014 YILI STRATEJİK EYLEM PLANI*
TARİHSEL GELİŞİM

Tarihi Gelişim Okulumuz 2011 yılında Niğde-Bor ilçesi Atatürk Anadolu Lisesinde eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz yeni binasına 2011-2012 eğitim öğretim yılı 2. Dönemindetaşınmış öğretime burada devam etmektedir. Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen öğrenciler Niğde BOR Fen Lisesinde eğitim görürler. 
* Kaynak: http://borfenlisesi.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/51/03/973877/dosyalar/2013_04/29030016_borfenstratejkplan.pdf

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00