• BIST 10399.06
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C

Başkan Alçay, Eğitime Yatırım yaptık! Yapmaya ’da devam edeceğiz!

Başkan Alçay, Eğitime Yatırım yaptık! Yapmaya ’da devam edeceğiz!
Eskil Belediyesinin Eskil’in önemli sorunlarından biri olan eğitime katkıları tüm hızıyla devam ediyor.

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay Sitemize yaptığı açıklamada;

Eskil’imizin önemli sorunlarından biri olan eğitime Bütçemiz ölçüsünde ciddi katkı yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

Göreve geldiklerinde Eskil’in eğitim alanında ciddi sıkıntıları vardı.  Bir çok yaylamızın okulları eğitim görebilecek çağımıza uygun seviyede değildi. Bazı yaylalarımız ve köylerimizde okul kontenjana cevap vermiyordu. Meslek Yüksekokulumuz yoktu, Meslek Lisemiz yoktu, özellikle yaylalarımızın okul bahçeleri kışın çamurdan yazın tozdan geçilmiyordu.

Seçim kampanyası dönemimizde verdiğimiz sözlerden biriside eğitim konusuna destek sunacağımızı beyan etmiştik, Eskil Meslek Yüksekokulundan, Eskil Meslek Lisesine kadar eğitime birçok noktada destek sağladıklarını ifade eden Başkan Alçay, Eğitim bir toplumun en önemli unsurudur. Yapılan yatırımların, yakalanan başarıların kalıcı ve sürdürülebilir olması için gençlere, dolayısıyla eğitime yapılan yatırımların arttırılması gerekir, İstiyoruz ki, bu ülkenin, bu şehrin geleceği olarak gördüğümüz gençlerimiz, geleceğimizi teslim edeceğimiz nesiller, çok daha nitelikli, çok daha vasıflı olsun, hayata çok daha güçlü bir şekilde hazırlansın, çağımızın imkânlarından azami ölçüde istifade etsinler istedik, Birçok alanda olduğu gibi eğitimde de çok önemli yatırımlarımız ve desteklerimiz oldu.

Meslek Yüksek Okulunu İlçemize kazandırdık!

Bunların başında Meslek Yüksek Okulu geliyor. 2009 yılında başlayan uzun süren girişimlerimiz sonucunda Yüksek Okulumuzu 40 öğrencisiyle İlçemize kazandırdık. İlçemizin gelişmesi açısından temelini oluşturmaktadır.  Burada Aksaray üniversitemiz, Rektörümüz, ve Canla Başla çalışan Yüksekokul müdürümüzün katkıları çok önemli buradan ilçem adına teşekkür ediyorum.

ESKİL M.Y. O. MİSAFİRHANE YAPIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Eskil Belediyesi tarafından devam ettirilen Meslek Yüksek Okul, Öğrenci misafirhanesi yapım ve onarım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağız, İlçemize gelen öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için Öğrencilerimizin en iyi imkânlarda barınmaları için en ufak ayrıntıyı bile düşündük kendi evlerini aratmayacak son sistem bir misafirhane haline getireceğiz. Bizim için kendi evlatlarımız neyse, gelen öğrencilerimizde bizim için eş değerdir, Bu nedenle en güzel şartlarda barınmaları için ders çalışma odalarından yatacak yerlerine kadar en iyi imkânı sunacağız.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İlçemiz için olmazsa olmazı!

İlçemize kazandırdığımız yatırımımız, Diğer bir yatırımımız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu lisede Eskilimizin hem sanayimize destek, hem de öğrencilerimizin Eskil’den daha küçük ilçelere gitmesinin önüne geçmek, bu evlatlarımızın anne ve babalarının yanında yada yakınında eğitim görmesi açısından çok önemli bir hizmetimiz. Kısaca Eskil’in olmaz ise olmazıdır bu okul…  Bu okulumuz için ise Eskil’imizde tecrübeli Eskil’in Evladı Dursun Altan hocamız müdürlük görevini üstlendi. İnşallah Dursun hocamızda bu okulumuzda eğitim seviyesini yükselterek daha iyi noktalara taşır. Kendisine buradan özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Bozcamahmut’a Yeni Okul Kazandırdık!

Bozcamahmut’a yeni okul Karakol yaylamıza derslik ilavesi yapıldı. Ayrıca köylerimiz Güneşli’ye yeni okul ve Bayramdüğün köyümüze derslik ilavesi yapıldı. Özellik Bozcamahmut ve karakol belediyemiz hizmet alanı içerisinden olması münasebeti ile belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik, getirmeye de devam edeceğiz.  Bu bölgelerimizde okul,  kontenjana cevap vermiyordu.

Okullarımıza Parke taşı, Çevre düzenlemesi yaptık!

Birçok yaylamızda bulunan okulların bahçe ve çevre düzenlemesini yaptık. Öğrencilerimizin kullandıkları yollarda asfalt veya kilitli parke taş çalışmaları yaptık.

Okullarımızı ağaçlandırılması için ağaç dağıtımı yaptık!

Çocuklarımıza yeşili sevdirmek için İlçe genelinde ki bütün okullarımıza ağaç dağıtımı yaptık. Eğitimdeki kaliteyi yükseltmemiz gerekmektedir. Eğitim altyapımızı daha çağdaş ve modern bir yapıya kavuşturmak için İlçemizde daha birçok bölgede okullarımıza yatırımlar yaptık.

Başkan Alçay sözlerini şu cümleler ile bitirdi. Tabi biz bunları yaparken ve  yapılırken partimizin, il başkanlarımız, milletvekillerimiz, Aksaray üniversitesi, Aksaray Valiliği, kaymakamlığımız, İl Özel idaresi ve özverili çalışan kendi personelimiz olmak üzere bir çok kurum ve kişinin katkıları olmuştur. İlçemize kazandırılan bu hizmetlerin kazandırılması konusunda katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00