• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Bakanlar Kurulundan Üreticilerimiz ve Çiftçilerimize Borçlarına Erteleme Kararı

Bakanlar Kurulundan  Üreticilerimiz ve Çiftçilerimize Borçlarına Erteleme Kararı
Bakanlar Kurulundan Üreticilerimiz ve Çiftçilerimize Borçlarına Erteleme Kararı

            BakanlarKurulunun yayımladığı genelge kapsamında, Kuraklık ve diğer tabi afetlerdenzarar gören üreticilerimizin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerineolan düşük faizli kredilerinin bir yıl süreyle ertelenmesi için başvurularınHaziran ayı içerisinde başlayacağını belirterek şunları söyledi.

 

            İlimizdeve Ülkemizde de önemli derece hissedilmeye başlanan kuraklık ve diğer TabiAfetleri de kapsayacak şekilde 13 Mayıs 2014 tarihinde Bakanlar Kurulutarafından Kuraklık genelgesi yayınlanmıştır. Bakanlar Kurulunun 2014/6355sayılı kararları gereğince yayımlanan genelge kapsamında Kuraklık ve diğer tabiafetlerden zarar gören tarım üreticilerimizin Ziraat Bankası ileTarım Kredi Kooperatiflerine olan zirai kredi borçları bir yıl süreyleertelenecektir.

 

            2013yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarından itibaren düşen yağış miktarında uzunyıllar ortalamasına göre önemli düşüş olduğunu belirten İl Başkanı Yıldırıcı, herne kadar Ocak, Şubat ve Mart 2014 aylarında düşen yağış miktarı ortalamalaragöre normal olsa da Nisan ve Mayıs ayında düşen yağış miktarı oldukça düşüktür,dedi. Bu yıl yağışların diğer yıl ortalamalarına göre düşük olması, ilimizdeTarımsal Kuraklığın görülmesine ve özellikle sulanmayan ekili alanlarda önemli derecedeverim kayıplarına sebep olmaya başlamıştır. Bakanlar Kurulu tarafından yayınlananKuraklık Genelgesine istinaden, ilimizde İl Hasar Tespit Komisyonu kurulmuş ve 21.05.2014tarihinde toplantı yapılarak kuraklık çalışmalarının nasıl yürütüleceğihakkında kararlar alınmıştır. Borçların ertelenmesi için 02.06.2014 – 04.07.2014tarihleri arasında kuraklıktan zarar gören üretici ve çiftçilerimizin İl GıdaTarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından müracaatları alınacak akabinde, üreticilerimizve çiftçilerimiz bir ay içerisinde borçlu oldukları Ziraat Bankası ve TarımKredi Kooperatiflerine müracaat ederek borçlarının ertelenmesiniisteyeceklerdir.

 

            Borçlarınertelenmesi için üretici ve çiftçilerimizin 02 Haziran 2014 – 04 Temmuz 2014 tarihleriarasında hem İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerine Hem de borçlu oldukları Ziraat Bankası ve TarımsalKredi Kooperatiflerine başvurmaları gerekmektedir, dedi.

 

 

                                                                         M.FATİHYILDIRICI

                                                           AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00