• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Ayçiçeği üreticisi Recep Konuk'tan müjdeli haberi bekliyor!

Ayçiçeği üreticisi Recep Konuk'tan müjdeli haberi bekliyor!
Konya Şeker'in son 3 yıldır ayçiçeği üreticisine ödediği fark ödemesine ilişkin bu yıl henüz bir açıklamama yapılmamış olması çiftçiyi endişelendiriyor.

Konya Şeker tarafından Altınekin İlçesi'nde faaliyet gösteren Beta Ayçiçek Yağı Fabrikası hasat döneminde Altınekin ve Eskil başta olmak üzere bölge çiftçisinin ilk tercih ettiği adres. Bunda da hiç şüphesiz en önemli etken, Konya Şeker'in son 3 yıldır çiftçiye ekstradan ödeme yaptığı fiyat farkı.

İlk olarak 2013 yılında ayçiçeğine, kilogram başına 13 Kuruş olarak hayata geçen ödeme, geçen yıl ise 9 kuruştan çiftçinin hesabına yatmıştı. 

Geçtiğimiz yıllarda Aralık ve Ocak aylarından hesaba geçen söz konusu paraya ilişkin Şubat ayının ilk günlerinin yaşandığı şu günlerde her hangi bir açıklama yapılmaması ise çiftçiyi endişelendiriyor.

Konuya ilişkin aksaraymedya.com'a açıklada bulunan Eskil'den bir grup çiftçi, "Eskil'de iki ham yağ fabrikası var. Bunun yanında hasat döneminde ürün alan esnaflar vardı. Buna rağmen Eskil bölge çiftçisinin ilk olarak ürününü sattığı kurum Konya Şeker oldu. Burada hiç şüphesiz en önemli sebebin başında Konya Şeker'in son 3 yıldır kışın tam da zor günlerde çiftçiye verdiği fark ödemesiydi. Bizler geçen yıl 9 Kuruş olan o desteği bu yıl da alacağız umuduyla taa 45 KM uzaklıktan hem de ton da 40 TL kamyon kirası vererek ürünümüzü Konya Şeker'in alım noktalarına götürdük. Bölge çiftçisi olarak Sayın Konuk'u umudumuz olarak görüyor ve ona çok değer veriyoruz, kendileri seçim öncesinde ilçemize teşrif buyurdu, kendisini Tarım Bakanı görmek adına ilçe halkı olarak seçimde tam destek verdik. Ayçiçeğimizi umutla verdik, şu zor günlerde belki pazara gidecek parası bile olmayan bir çok çiftçinin umudu bu ayçiçeği farkı ödemesi. Madem ödeme yapılmayacaktı alımdan önce bunu açıklamaları gerekmiyor muydu? İnşallah Sayın Recep Konuk sesimizi duyar ve bu sese bir karşılık müjdeli haber verir" diye konuştular. 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0534 325 83 00