• BIST 9679.8
  • Altın 2485.69
  • Dolar 32.4217
  • Euro 34.4363
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

ATSO Ve KOSGEB’den Dolandırıcılık Uyarısı

ATSO Ve KOSGEB’den Dolandırıcılık Uyarısı
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüğü, girişimci olma hayali olan vatandaşları telefon ve mesaj yoluyla dolandırılmaya çalışıldığını belirterek, dikkatl

Son günlerde, danışmanlık hizmeti verdiklerini iddia eden bazı şahısların, işletme sahiplerini KOSGEB adına telefonla arayarak, ’KOSGEB’den hibe destek kredisi çıktı. Belli bir ücret karşılığında belgeleri göndereceğiz’ veya ’KOSGEB’in destek ve kredilerini belli bir komisyon karşılığında çıkaracağız’ yönünde, asılsız ve gerçeğe uygun olmayan beyanlar yapıldığını belirten KOSGEB Aksaray İl Müdürü Hakan Koçak, “Başkanlığımız, KOBİ’lere ve girişimcilere yönelik hizmet kalitesini arttırmak adına önemli çalışmalar yapmaktadır. Bu dönemde, elektronik dönüşüm projesi başlatılmıştır. Bu projenin ilk adımı olarak, KOSGEB Destek Programlarına yönelik başvurular, 1 Aralık 2011 tarihi itibari ile internet üzerinden yapılmaktadır. KOBİ’lere ve girişimcilere verilen kredi ve destek programları, öncelikle Hizmet Merkezlerimiz ve Basın-Yayın organları aracılığıyla duyurulmaktadır” dedi.

ATSO’ya konu ile ilgili telefonlar ve şikayetlerin sürekli olarak geldiğini ve bunun önüne geçilmesi için böyle bir açıklama yapılması gerektiğinin altını çizen ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, “KOSGEB düzenlemiş olduğu girişimcilik kursları ve girişimcilere vermiş olduğu desteklerle birçok vatandaşımızın umut kapısı olmuştur. Bunu fırsata çevirmek isteyen ve insanların hayalleri üzerinden prim yapmak isteyen dolandırıcılar ise Aksaray’ı kendilerine hedef olarak belirlemişlerdir. Her gün ilimizden onlarca vatandaşımıza sayısız mesaj gelmekte KOSGEB adına çalışmalar yapılacağı ve bunun karşılığında belli bir ücretin kendilerinin banka hesaplarına yatırılması gerektiğini belirterek hemşehrilerimize para tuzağına doğru çekmektedirler. Bu tür şahıslar o kadar ilerletmişler ki kendilerini, vatandaşlarımıza adeta kurumsal bir firma gibi gösterip her türlü oyunu oynamaktadırlar. Aksaray KOSGEB Müdürümüz Hakan Bey’in de belirttiği gibi hemşehrilerimizden bu tür dolandırıcılara inanmamalarını ve böyle bir hadise ile karşılaştıklarında güvenlik güçlerimize bilgi vermelerini ayrıca bilgi almak istediklerinde de ilimiz KOSGEB müdürlüğüne ulaşmalarını istiyoruz. Girişimci olmak için hayaller kuran vatandaşlarımızın hayallerini yıkmaya çalışan bu sahtekâr kişilere prim vermemelerini istiyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00